Fără gaz? Atunci învățatul va fi online. Așadar, în perioada rece a anului, studiile online ar putea fi implementate doar în cazul instituțiilor de învățământ, care se încălzesc exclusiv cu gaz.  Potrivit realitatea.md, anunțul a fost făcut de către vicepremierul Andrei Spînu, la Jurnal TV.

„Lecții online se referă doar la instituțiile de învățământ în care unica soluție a lor de încălzite este gazul. În cazul în care vom avea limitări de gaz, va trebui să ajungem acolo. Dacă va fi nevoie de 10 zile să învățăm online, așa vom face”, a declarat Spînu.

Vicepremierul a precizat că o bună parte din instituțiile de învățământ din Moldova sunt conectate la sistemul centralizat de încălzire, pot folosi cărbune, iar 116 școli din Moldova mai au sobe. În aceste instituții studiile nu vor fi întrerupte, declară Spînu.

Amintim că Guvernul a pregătit un plan de acțiuni pentru depășirea crizei energetică, în sezonul de încălzire 2022-2023. Potrivit documentului, în caz de necesitate, elevii vor trece la studii online, iar iluminatul stradal ar putea fi deconectat pe timp de noapte.

Sursa: realitatea.md

Distribuie articolul: