A pus accent pe carieră și nu s-a grăbit să își întemeieze o familie. Așa se face că la ai săi 40 de ani, Andreea Raicu nu este nici soție și nici mamă. Chiar și așa, vedeta de peste Prut nu se grăbește. Are și o explicație.


Nu a abordat prea des acest subiect. De curând, însă Andreea a postat un articol pe blogul său, acolo unde răspunde la întrebarea dacă e bine sau nu să faci copii. Iată ce dezvăluiri a făcut:

„Dintotdeauna mi-am dorit un copil. Iubesc copiii şi ador să petrec timp cu ei. La un moment dat, pentru că îmi doream atât de mult să devin mama, am zis că nici măcar nu contează atât de mult conjunctură în care aş vrea să-l fac. Evident că nu aş fi ales ceva extrem, dar nici departe nu eram. Chiar mă gândeam că, dacă nu găsesc partenerul pe care să-l consider potrivit să fie tată, pot să-l fac ca mama singură. Existenţa, însă a hotărât să nu-mi dea un copil până acum sau, cred că cel mai corect spus este, eu am ales să nu fac un copil din diferite motive, pe care subconştientul cu siguranţă le ţinea ascunse”, scrie bloggerița.

capture-20170820-163419

„După călătoria în India, însă, lucrurile s-au schimbat. Am realizat că pe un copil nu îl faci din disperare sau pentru că pur şi simplu îţi plac copiii. Nu îl aduci pe lume pentru că toate prietenele tale au devenit mame şi tu eşti singură care nu şi nici pentru că ai ajuns la vârstă la care „e normal” să ai un copil. Sau, mai rău, pentru că vrei să „readuci dragostea” în relaţia ta disfuncţională.
Am înţeles că un copil vine pe lume pentru cu totul şi cu totul alte motive. Nu ca să îţi umple golurile, nici ca să te facă să fii „în rândul lumii” şi nici ca să ai o ocupaţie.

capture-20170820-163457

Mulţi spun că e o dovadă de egoism să nu faci un copil. Eu cred, de fapt, că e un semn de egoism tocmai să faci un copil cu orice preţ. Cred cu tărie că, atunci când vrei să faci un copil, e vital să-ţi pui nişte întrebări. Eu una am ajuns la concluzia că pe un copil nu îl fac pentru mine, ca să „mă împlinească” şi să-mi dea un rost, ci responsabilitatea mea este să îl aduc într-un loc în care să îi fie bine, să îi asigur toate condiţiile în care să crească frumos – nu mă refer aici la cele materiale,” adaugă Andreea Raicu.

capture-20170820-163404

„Având în vedere toate aceste lucruri, cred că nu îi poţi judecă pe cei care se gândesc de câteva ori înainte să decidă că vor să aducă un copil pe care să-l arunce în acesta turmă de oi. Şi exact din aceleaşi motive, am tot respectul pentru oamenii care au copii! Ştiu cât de greu le este să îi poată ţine departe de tentaţiile lumii moderne – tablete, telefoane, gadgeturi care aduc liniştea părinţilor – şi de capcanele industriei alimentare – fast food, junk food. Știu cât efort trebuie să depună ca să înveţe cum să-i educe cât mai echilibrat şi cât se documentează ca să îi hrănească sănătos şi să le ofere un stil de viaţă sănătos. Doar cu foarte multe eforturi, cu îndrăzneala de a ieşi din conformism putem face o lume mai bună, în care copiii chiar pot creşte frumos şi sănătos”, cochide vedeta română.

Citește și: Andreea Raicu dă cărțile pe față: „Recunosc, am iubit!”

Foto: Instagram.com