Celebra antreprenoare, prezentatoare TV și speaker motivațional, Andreea Raicu, a trecut prin multe experiențe emoționale care au „întărit-o” psihic și au ajutat-o să ajungă la echilibru de acum. Aceasta este convinsă că „este vital să devenim conștienți de emoțiile noastre ca să putem să trăim autentic”. Iată cu ce sfaturi vine.

Andreea a făcut o postare prin care își împărtășește experiența și cunoștințele și ne îndeamnă să acceptăm fiecare emoție pe care o simțim.

„De când suntem mici ni se spune ce ar trebui să facem, cum să ne purtăm, dar cel mai dăunător lucru pentru noi este că am fost obișnuiți să ni se spună și cum ar trebui să ne simțim: „Nu e bine să fii trist”, sau „Ești urâtă când plângi”. 😥 Sunt expresii pe care sunt convinsă că le-ai auzit, dacă nu la tine în familie, în jur cu siguranță, din păcate, în timp, ne-au învățat să ne ajustăm emoțiile în funcție de cerințele societății sau în funcție de părerile oamenilor apropiați. În felul ăsta am învățat să fim altfel decât suntem de teama să nu fim „greșiți”.

Devenim astfel un sac de emoții, de frustrări, care adunate, pun presiune pe noi și ajung să ne afecteze viața. Suntem oameni cu bune și cu rele, cu zile mai senine sau mai întunecate, fiecare emoție ne ajută să facem un pas înainte, să ne descoperim și să creștem.

Momentele de cumpănă fac parte din viața noastră, trebuie să le acceptăm și să nu le ascundem de teama să nu supărăm pe cineva sau și mai rău, de teama să nu fim respinși. Emoțiile nu trebuie să fie catalogate drept bune sau rele, ele sunt trăirile care ne formează ca indivizi, ne maturizează, ne fac să ne acceptăm așa cum suntem și ne echilibrează.

Este vital să devenim conștienți de emoțiile noastre ca să putem să trăim autentic. Iar ca să facem asta trebuie să fim mereu prezenți. „Show up for yourself” cum spun americanii. Fii prezent în viața ta! Nu îți fie teamă să simți, asta nu poate să te aducă decât și mai aproape de tine. Și tu ești cea mai importantă persoană din viața ta!”, a scris Andreea Raicu.

Deci nouă nu trebuie să ne fie frică să ne exteriorizăm emoțiile, fiindcă ele fac parte din noi și personalitatea noastră! Dacă le vei lasă să se adune în tine va fi ca o bombă cu efect încetinit, dar cu o amploare foarte mare. Fă ceea ce simți și cum simți!

Citește și: Andreea Raicu a pozat goală la 43 de ani: „Mai avem și altele și mai și. Să le postam sau….?” (Foto)

Foto: Instagram/ Andreea Raicu 

Distribuie articolul: