Ana Creascov a luat locul întâi la Media Golf, ediția a doua. A concurat cu alți 10 jurnaliști, care activează la diverse posturi de televiziune și reviste din Moldova. Toată socoteala a fost pusă la cale de Everyday Journalism - o platformă online care nu are secrete atunci când vine vorba despre pasiunile și meseria jurnaliștilor de la noi din țară. Tot Everyday Journalism îi provoacă pe „stăpânii cuvântului” să participe la ateliere culinare, concursuri karaoke și ...golf. 

photo127

„Prima ediție a competiției Media Golf a avut loc în 2015. Am ales golful pentru că este un gen de sport relaxant, distractiv și puțin practicat în Moldova. Oricare ar fi tematica evenimentelor organizate pentru jurnaliștii din Moldova, scopul este să îi adunăm în același proiect, să îi facem să socializeze ca să devină poate chiar prieteni și să descopere că în jurnalism nu există doar rating și concurență. Mai există și oportunități de colaborare. Poate, indirect, reușim să promovăm solidaritatea jurnalistică”, a declarat pentru Ea.md Victoria Ungureanu, fondatoarea Everyday Journalism.

16265232_1538803662801831_987555789909741903_n

Poate e greu de crezut, dar solidaritatea a stat în capul pistelor de golf. Fiecare jucător era susținut și ghidat de ceilalți ca să treacă mai ușor peste fiecare etapă. Cel mai activ suporter a fost prezentatorul de știri Alexei Luca. A împărțit fără pic de zgârcenie fraze de încurajare și sfaturi. În același timp, a luat în serios jocul. S-a străduit să joace bine, iar stăruința sa i-a adus locul doi pe podium. 

photo031

„Am venit din pură plăcere. Competiția trebuie să aibă o miză, or în cazul nostru singurul pont a fost socializarea, dincolo de rivalitate profesională. Pe mulți dintre colegii participanți i-am cunoscut pentru prima dată și cred că asta a și fost țelul evenimentului. În rest, ar fi culmea să spun că am luat crosa a lihamete, mai ales că „am debutat” în lumea golfului. A fost un soi de curiozitate amestecat cu adrenalina firească oricărui început. A fost frumos și sper să ne mai întâlnim la asemenea „șezători”, ne-a zis chiar Alexei.

photo075

Locul de frunte pe piedistal i-a revenit însă „Andrei de Moldova”. Vorbim despre jurnalista Ana Creascov, care a devenit celebră pentru asemănarea sa cu artista Andra din România.

Citiți și: Andra are o sosie cuceritoare în Republica Moldova! Are 27 de ani este manager de proiect media (FOTO)

Cele două au și avut o întâlnire la București. Se pare că Ana se pricepe la golf, lucru pe care l-a aflat abia la competiția jurnaliștilor. 

photo183

„Dacă până acum atribuiam golful Statelor Unite, de acum înainte îl voi atribui Complexului Etno-Cultural VATRA, unde l-am practicat pentru prima dată. Primul traseu de golf a fost un eşec pentru mine, am nimerit mingea în gaură din cea de-a 7 lovitură, deci bătusem recordul, rezultat mai prost nu a înregistrat niciunul dintre jurnalişti. Atunci mi-am zis că asta e, măcar voi primi plăcere de la comunicarea cu acea comunitate de oameni frumoşi! Al doilea traseu, în schimb, la fel ca şi următoarele, le-am trecut din câte două lovituri, astfel reuşind să-mi depăşesc adversarii şi să mă clasez pe la locul 1 în final. Mulţumim organizatoarelor pentru acea după-amiază frumoasă!”, a declarat Ana Creascov pentru Ea.md.

photo184

Să știți că și Ea.md s-a ales cu un loc pe podium! Astrele au decis ca bronzul să ajungă la Anna Smolnițchi, deci la echipa Ea.md. 

photo181