Anatol Durbală e actor, regizor și jurnalist, iar acum este activ și pe Instagram. În discuția de astăzi cu Dorin Galben de la „Interviu fără protocol”, actorul povestește despre relația sa cu soția, vorbește despre infidelitate, diferența de vârstă în relație, meseria de actor și relațiile dintre pedagog și studentă.

Nu se dă bătut ușor, e o fire puternică, ce se înfierbântă atunci când nu-i reușește ceva. Eșecurile îl încarcă de energie și îl motivează. Îl face să se întrebe: „Cum să nu poți?”

„În Diploma mea de bază scrie așa: actor de teatru și film, asta este profesia, cu care pot să mă apuc de gât cu oricine, pentru că asta m-au învățat pedagogii mei. În tot restul eu sunt autodidact”.

Despre meseria lui de actor spune că „este o pacoste în sensul frumos”. Actoria este o îndeletnicire extrem de grea, sub toate aspectele: fizic, moral, psihologic și financiar. În Republica Moldova el reprezintă ceea ce se numește „un actor de succes”, dar este conștient că asta poate înceta oricând. Pentru că nu se poate supraviețui doar din actorie.

A avut relații cu studentele lui, dar, totuși, vede aici o problemă de etică și morală, atunci când profesorul inițiază o poveste de dragoste cu o studentă.

Noi suntem oameni, omul este și puternic, și slab. Iar cea mai grea parte în lucrul cu studenții este că, ei îți devin foarte apropiați. E cel mai greu să păstrezi distanța. Atașarea de oameni este greu de abordat. Iar când te atașezi de ei nu poți fi mereu obiectiv” spune Anatol.

A avut două relații în care nu i-a reușit să fie obiectiv, două dintre studentele lui i-au devenit iubite. De fiecare dată, inima lui a fost sinceră și foarte deschisă. Nu a fost nici umbră de nici un fel de abuz, nici fizic, nici pedagogic. La această temă nu are regrete. Este sigur că niciodată nu a vrut să facă vreun rău fie el conștient, sau inconștient. „Regretul e că ar fi bine să nu fi fost răul”.

S-a căsătorit la 46 de ani. Soția sa, Olesea Sveclă este cu 20 de ani mai tânără decât el. „Vârsta de la început a fost o barieră, dar Olesea inspiră sentimentul de stăpână pe dorințele ei. Și a fost totul după cum a decis ea. Este greu influențată de superstiții și gura lumii” punctează Anatol.

Diferența de vârstă se simte, pentru că fiecare dintre ei abordează diferit lucrurile.
Este căsătorit din 2016 cu Olesea, care este, la fel, o fostă studentă de-a lui. Relația lor a început după facultate și niciodată nu s-a gândit că ar putea să aibă o relație cu Olesea. „Extremitățile se aleg”, însă.
Cererea de căsătorie a avut „în cer”, într-un zbor cu balonul. Avea mari emoții, dar era încrezător că va primi răspunsul „Da”.

Infidelitatea

Da, aș putea să iert infidelitatea și Da, aș putea să fiu infidel”.
Infidelității se dea prea multă importanță, și omul încetează să mai fie rațional. Viața este foarte complicată și oamenii sunt extrem de diferiți. Niciodată nu poți da un răspuns exact Nu sau Da, pentru că lucrurile trebuie să se vadă nuanțat” – spune Anatol.

Cu copii săi, Anatol are o relație extraordinară. Se implică în tot și își ajută soția. „Eu sunt părinte, eu nu sunt prieten, vecin sau făcătorul de bani. Am obligații, datorii și drepturi asupra copiilor. Eu vreau să-mi ajut femeia și nu vreau ca soția mea (pe care o iubesc) să cadă în depresie. Vreau foarte mult să o susțin și să se simtă confortabil psihologic, nu vreau să fie un om terminat care nu doarme zile întregi”.

Urmărește întreg interviul în videoul de mai jos:

Foto: instagram.com
Sursa: Youtube / GALBEN


Distribuie articolul: