Interpreta Anastasia Lazariuc a mărturisit pentru Radio Chișinău că nici după 20 de ani nu se simte pe deplin ca acasă, la București. „Sufletește mă voi simți întotdeauna aici la Chișinău, acasă. Acasă este aici, aici m-am născut, m-am format, am petrecut cea mai importantă perioadă din viața mea. Bucureștiul este o metropolă, acolo se adună multă lume, agitație, interese majore, ca în toate orașele mari e obositor, concurență mai multă, invidie, răutate, predomină energie negativă. Poate o să vin cândva aici (n.r. la Chișinău) să mă liniștesc, cu prietenii mei.”

Nu s-a adaptat pe deplin la viața din București nici fiul ei Andrei, despre care artista povestește că e la fel de sensibil. Vorbind despre familie, Anastasia Lazariuc a vorbit despre ce a simțit în ziua în care băiatul a anunțat-o că se căsătorește.

„Andrei s-a căsătorit la 18 ani, a fost un șoc pentru mine, eram foarte supărată. Dar sunt împreună până acum, au doi copii minunați. La început m-am supărat, apoi m-am gândit mai bine și mi-am zis că nu se droghează, nu a omorât pe nimeni, nu a făcut nimic rău, la urma urmei vrea să se însoare. Lasă să aibă cineva grijă de el, scap de o belea. Glumesc. Ei sunt bine acum. La început povara a căzut pe umerii mei. Nu lucra nici unul, nici altul. Au apărut deodată 2 copii, a trebuit să mă descurc cu aceste lucruri, i-am luat la București, aici nu se descurcau, le-am oferit locuință, i-am pus pe picioarele lor, sunt bine. Andrei nici până acum nu se poate adapta. E un tip mai retras și mai sentimental. Tânjește după viața de aici (n.r. din Chișinău). Ileana a luat totul din mers, a mers și mai departe. Are doi băieți, familia ei, mulțumesc lui Dumnezeu. Petrecem toate sărbătorile împreună, ne adunăm undeva, de cele mai multe ori la mine.”

Tot pentru Radio Chișinău Anastasia Lazariuc a povestit că a donat casa părintească ce i-a fost lăsată de mamă unei nepoate. Nepoata a avut grijă de mama interpretei până în ultima ei zi de viață. Casa părintească e la Băcioi, unde locuiesc fratele și sora artistei, mult mai în vârstă decât ea. Precizăm că tatăl Anastasiei Lazariuc s-a stins din viață pe când aceasta avea doar 14 ani.