Ana Melnicenco și familia ei sunt printre familiile de moldoveni care au avut parte de un real noroc. Visul american s-a împlinit în cazul lor prin câștigarea loteriei vizelor, iar acum îl trăiesc pe deplin, construind un viitor peste ocean. Construindu-l cu suflet. Și spunem asta nu în zadar, Ana a pornit de la zero, făcând cursuri de patiser și perfecționare în domeniu, iar acum torturile SoulMade Desserts sunt la mare căutare nu doar în comunitățile de moldoveni și români din zonă, dar și printre localnici.

Ana, cum a ajuns pe tărâm american?

„4 ani în urmă, viața noastră a luat o nouă întorsătură după ce am câștigat în cadrul Loteriei de vize Green Card. Atunci am hotărât să ne urmăm visul și să construim un viitor mai frumos aici, la Chicago”, recunoaște Ana.

Cum a venit ideea de deserturi, de unde vine dragostea pentru patiserie?

„Sunt o norocoasă: am cele mai frumoase amintiri legate de bunei, de zilele petrecute alături de ei și de familia noastră numeroasă. Simt și acum mirosul de pâine și cozonac, atunci am înțeles că acest miros e o adevărată magie, o sărbătoare a sufletului. Mama a fost mentorul meu, ea este o gospodină nemaipomenită de la care am învățat multe. În casa noastră desertul era „specialitatea casei”, cel mai așteptat moment al serii de către toți oaspeții ce ne călcau pragul. Am moștenit și eu această pasiune și, fiind în concediu de maternitate cu al doilea copil, am decis să dau mai multă atenție acestei pasiuni și să mă dezvolt pe această cale. Mă bucur că a ieșit ceva frumos și că reușesc să aduc sărbătoare în casele oamenilor prin deserturile pe care le creez cu multă dragoste”, ne-a mai dezvăluit moldoveanca.

Cum ai crescut în domeniu, ce cursuri, trucuri lecții te-au ajutat?

„Am investit din start în cursuri de calitate, sunt de părerea că este important din start să înveți să faci lucrurile corect. Practica e sfântă. Este nevoie zilnic de multă muncă pentru a crește. Cred că fiecare detaliu contează: ingredientele de cea mai bună calitate, decorul, ambalajul, până și dispoziția cu care livrezi produsul către client. Cea mai mare încurajare sunt feedback-urile din partea clienților, asta mă face să prind aripi și să mă dezvolt în continuare în acest domeniu”, mărturisește Ana pentru EA.md.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

. Пусть все будет сладко с понедельника💫 . . #soulmade_desserts #chicagocakes #chicagodesserts #ameyummycollection

O postare distribuită de H🍩memade Unique Desserts (@soulmade_desserts) pe

Cum te găsesc clienții, cine au fost printre primii care au gustat din deserturile tale?

„Printre primii care au gustat și apreciat creațiile mele culinare au fost bineînțeles familia și prietenii. Când am decis să fac deserturi, am creat o pagină pe instagram, unde postam deserturile pe care le cream. Așa, încet, au început să apăra primele comenzi, iar acum lumea pur și simplu mă sună și îmi spune: „Bună ziua, am mâncat un tort de la dumneavoastră la ziua lui X, puteți să-mi faceți și mie unul?” Sau: „Bună ziua, nu am încercat încă nimic de la dumneavoastră, dar am auzit de la X și Y că torturile sunt așa și pe dincolo și aș vrea și eu unul”. Și îmi înseninează ziua. Depun multă dragoste și pasiune, sper că asta se simte.”

Ce crezi ca e deosebit în ceea ce faci tu? Ce ai reușit să aduci nou în acest domeniu  pe piață?

„Cred că oricine care are o activitate pe care o menține la nivel artizanal ajunge să-și pună cumva amprenta pe produsele pe care le creează. Fiecare cofetar are stilul sau. Vreau să cred că și eu am reușit să îmi formez propriul stil. Am încercat să aduc conceptul că tortul să fie comestibil maximal posibil, pînă și elementele de decor pe care le folosesc sunt din ciocolată. Sunt mândră că ofer clienților mai mult de 20 de feluri de deserturi spre alegere. Oamenii înțeleg deja ce înseamnă calitatea și sunt mai selectivi când e vorba de mâncare și deserturi”, ne mai dezvăluie patisera.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

💝 . . #soulmade_desserts #entremets #sweetdessert #yummy #cake #chicagocake #chicagofood #chicago #cakeofinstagram #customcakes

O postare distribuită de H🍩memade Unique Desserts (@soulmade_desserts) pe

Care sunt planurile tale pe viitor? Unde ai dori să ajungi?

„Acum savurez această frumoasă aventură pe care o creez cu mult suflet. Nu vreau să forțez lucrurile. Vreau ca totul să se întâmple într-un mod organic. Dar nu încetez să visez. Mi-aș dori mult ca deserturile mele să aibă o casă a lor, unde oamenii să le poată savura cu o cafea dimineață, ca să înceapă ziua frumos.”

 

Vezi această postare pe Instagram

 

🎀GiRl🎀. . . #soulmade_desserts #itsagirl #chicagocakes #chicagodesserts

O postare distribuită de H🍩memade Unique Desserts (@soulmade_desserts) pe

Ce crezi că ar trebui să împrumutăm din cultura deserturilor a americanilor?

„Sinceră să fiu, nu cred că neapărat trebuie să împrumutăm ceva. Mai bine ar fi să apreciem varietatea deserturilor noastre autentice, tradiționale, explozia de gust și savoare. Să fim mândri de bucătăria noastră națională”, ne îndeamnă Ana Melnicenco.

Unde te găsim în caz că suntem la Chicago și dorim un desert?

„Mă găsiți pe @soulmade_desserts. Răspund la toate mesajele și onorez cu drag toate comenzile, în limita capacității mele de lucru”, ne-a mai spus Ana Melnicenco.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

. 🌰Большой Киевский с профитролями🌰 . . #soulmade_desserts #kievcake #chicagocakes #chicagodesserts

O postare distribuită de H🍩memade Unique Desserts (@soulmade_desserts) pe

Distribuie articolul: