Într-un interviu pentru Rlive TV, Constantin Moscovici, împreună cu soția Valentina și fiul Cristofor, a împărtășit amintiri despre tradițiile familiei și momente frumoase legate de sărbătorile de iarnă.

„Ne plăcea să mergem cu uratul, era ceva special. Îmi amintesc că atunci când tăticul mi-a cumpărat primul acordeon, prima mea ieşire în calitate de muzician a fost de Crăciun, când umblam cu uratul prin sat şi cântam la acordeon, iar tăticul la armonică”, îşi aminteşte cu nostalgie Constantin Moscovici.

Obiceiul de a colinda în perioada sărbătorilor de iarnă a persistat și în tinerețe, acum împreună cu soția Valentina, care era dansatoare în Ansamblul „JOC”.

„Eu mi-am amintit că în primul an de căsătorie ne-am mascat şi am umblat cu uratul prin tot oraşul, pe la toţi cunoscuţii, la toţi prietenii. Un autocar întreg cu artişti mascaţi, umblam pe la toţi şi pe care îi cunoşteam, şi pe care nu îi cunoşteam, umblam pe la toţi până dimineaţa”, adaugă încântată Valentina Moscovici.

În afară de urături și colinde, sarmalele și salata “Olivier” sunt nelipsite din meniul sărbătorilor. Muzicianul recunoaște că are un fel de mâncare preferat.

„A doua zi de Crăciun îmi place să comand borş scăzut cu varză murată, cu cărniţă. Este deliciul meu după sărbători. Valiuşa ştie şi îmi face de fiecare dată câte o surpriză”, spune Constantin Moscovici.

La fiecare masă festivă în familia Moscovici, se găsește cu siguranță vin din soiuri autohtone.

„Produsele noastre autohtone, din soiurile noastre, din poama noastra autohtonă, devin mult mai populare. Nu numai la noi în Moldova, dar şi peste hotare. Îmi place producţia de la Castel Mimi, cu care cu drag servim cu prietenii noştri. Neapărat fiul mare ia câte o stică – două în Germania, ca să servească şi prietenii lui”, susţine muzicianul.

Distribuie articolul: