Amantele, femeile care sunt judecate și condamnate. Soțiile sau iubitele înșelate le învinuiesc pe acestea și le acuză că le-a furat soțul sau iubitul. Un bărbat nu e cățeluș. Acesta este o ființă rațională, care poate lua decizii. Amantele nu sunt vinovate atunci când un bărbat înșală.

Amantele sunt considerate femei ușoare, fără principii, niște profitoare care corup bărbatul. Celelalte femei le ard pe rug, blestemându-le. În grupurile destinate femeilor, la o postare despre infidelitatea bărbatului, cetățencele Facebookului o condamnă doar pe amantă.

De ce bărbații înșală?

În primul rând, nu înșală doar bărbații. Cauzele infidelității pot fi diverse: incompatibilitate, rutină, cicăleală, crize de gelozie, o relație toxică. Alteori, partenerul își dorește senzații tari și aventuri noi, care să-l scoată din rutină.

În al doilea rând, nu suntem monogami. Relațiile deschise pot fi o soluție și cuplurile care au o astfel de relație sunt fericite. Orice relație e un contract, iar loialitatea e un punct esențial. Atunci când suntem înșelați ne simțim trădați și adesea ne pierdem încrederea. Însă uneori avem partea noastră de vină. Dacă cineva vă înșală, puneți-vă întrebarea de ce? Eu am fost înșelată atunci când mă comportam urât cu partenerul și îl certam pentru fiecare fleac. Am conștientizat că nu eram compatibili. Totuși aș fi preferat să fie sincer și să-mi spună că și-a găsit pe altcineva. L-aș fi înțeles. Cu mine, nu era fericit.

Cel care înșală trebuie să fie sincer și să comunice dorințele pe care le are. Ori se despart, ori încearcă să aibă o relație deschisă. Totuși bărbații nu acceptă infidelitatea și consideră că femeia trebuie să fie loială. Unii consideră că bărbatul are dreptul să facă sex cu mai multe femei atunci când e într-o relație.

Cine sunt amantele?

În unele cazuri, amantele chiar îl iubesc pe bărbat, alteori vor doar o aventură, fără obligații. Și nu e nimic greșit. Voi condamna bărbații care înșală atunci când soția e însărcinată sau are grijă nonstop de copii. În cazul dat, cel care înșală dă dovadă de lașitate și e un ingrat.

Dar nu trebuie să învinuim amantele. Soțul/iubitul e cel care trebuie să fie fidel, e cel care trebuie să fie alături de partenera sa. Iar dacă relația nu funcționează, dacă acasă e un calvar, atunci ar trebui să se despartă. Cei care rămân pentru copii într-o căsnicie nefericită, nu conștientizează că cei mici își dau seama dacă părinții nu se iubesc.

În unele cazuri, amantele sunt femei îndrăgostite, duse de nas, care cred că bărbatul va divorța. Alteori, aceștia nu-și doresc decât o aventură. Ca și soția, amanta poate fi victima manipulării, ascultând promisiuni deșarte. În astfel de situație, unicul vinovat e bărbatul.

Uneori, ne îndrăgostim de altcineva decât partenerul nostru. Poate fi o pasiune trecătoare sau o dovadă că relația actuala nu ne satisface. Ar trebui să fim sinceri cu noi înșine și să alegem persoana potrivită, pe care o vrem alături. Dacă un bărbat căsătorit s-a îndrăgostit de alta, atunci ar trebui să vorbească cu soția și să îi ofere șansa să-și găsească și ea un bărbat care să o iubească.

Uneori, femeile iartă infidelitatea, deși aceasta lasă urme adânci într-o relație. Înainte de a condamna lipsa de loialitate, trebuie să ne analizăm relația. Infidelitatea poate fi un semn că relația nu merge.

Alteori, bărbatul, pur și simplu, e un afemeiat. Acesta consideră că e firesc să facă sex cu alte femei, dar refuză categoric o relație deschisă, căci nu acceptă ca femeia să aibă amant. Puțin ironic. Nu ai nevoie de un astfel de bărbat.

În concluzie, amantele nu trebuie învinuite și judecate. Acestea nu poartă vina pentru felul de a fi a bărbatului sau pentru faptul că acesta e nemulțumit de relația pe care o are.

 

Distribuie articolul: