Ex-bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a mărturisit în cadrul podcastului „Sincer cu tine”, realizat de VIP Magazin, că cea mai neașteptată propunere pe care a primit-o a fost să se implice în politică. Mai târziu, a ajuns la concluzia că a făcut alegerea corectă.

Irina Vlah relatează că a fost încurajată de către alți oameni să urmeze acest drum, deoarece poseda calitățile și abilitățile necesare pentru acest lucru.

„Niciodată nu m-am gândit că pot să mă ocup cu politica, nu am avut așa planuri sau visuri. Au fost situații când am avut câteva întrevederi cu oameni care mi-au spus că eu trebuie să mă ocup cu politica, că am capacități și calități pentru un politician. Sunt fericită că am avut așa oameni în viața mea care mi-au dat sfaturi neașteptate, interesante. Ulterior m-am convins că am luat decizia corectă”, afirmă Irina Vlah.

În cadrul podcastului, Irina Vlah a fost întrebată dacă actualmente numele său lucrează pentru ea:

„Da, acum da. Nu țin minte ultima dacă când am sunat undeva și am fost întrebată cine sunt. Acum cred că da, lucrează numele pentru mine. Dar și eu am muncit pentru a ajunge aici”.

În 2023, Irina Vlah și-a încheiat mandatul de bașcan al Găgăuziei și în viața ei a început o nouă etapă. Ea povestește că a urmat o perioadă dificilă și chiar a suferit de depresie.

„Primele zile au fost dificile. Eu am finalizat mandatul pe data de 19 iulie, iar când a venit 20 iulie eu nu știam ce trebuie să fac. Am avut depresie aproximativ 10 zile sau chiar două săptămâni. Nu puteam face nimic, nu-mi găseam locul”, își amintește ea.

Toate aceste stări au luat sfârșit atunci când Irina Vlah a început munca asupra lansării cărții sale „Profesia mea e politica”.

„A fost un lucru important. După prima lansare a cărții, eu am înțeles că trebuie să lansez cartea în fiecare raion al țării. Am înțeles încă o dată că Moldova nu e doar Chișinăul. Sunt multe orașe și sate, iar oamenii au nevoie să citească și să afle ceva interesant. Am făcut 25 de lansări în diferite orașe”, spune ea.

Prin lansarea acestei cărți, ex-bașcanul Găgăuziei a dorit să schimbe ceva în viața politicienilor, să schimbe atitudinea oamenilor față de ei.

„Politica e artă, e știința de a guverna, de a crea un dialog, de a găsi un compromis. Este o muncă foarte interesantă și acest lucru trebuie să-l promovăm. (…) Am avut întâlniri cu oamenii și cred că noi putem schimba atitudinea lor față de politicieni, dar și atitudinea acestei meserii față de oameni. Noi trebuie să povestim despre noi, despre familiile, ocupațiile noastre. Eu prin această carte am dat posibilitate oamenilor să cunoască partea umană, partea vulnerabilă, pentru că politicienii sunt și ei oameni”, susține Vlah.

Distribuie articolul: