Chiar dacă este adorată de multă lume, cafeaua este un tonic însoțit de numeroase efecte negative asupra sănătății, fiind contraindicată persoanelor care suferă de afecțiuni ale sistemului cardiovascular. Este un deshidratant puternic, iar efectul său energizant este de scurtă durată. Ce alternative sănătoase poate avea, îți spunem mai jos.

– Fresh-ul din grapefruit și mentă. Pe lângă faptul că stimulează arderea grăsimilor și întărește foarte bine imunitatea, fresh-ul din grapefruit este și un tonic extraordinar. Sucul unui grapefruit se va amesteca cu 1/4 pahar de apă călduță și puțin zahăr brun. Fresh-ul roz se îmbină perfect cu puțin suc de lămâie și câteva frunze de mentă.

– Băutura din lămâie și miere. Pe lângă faptul că este energizantă, mai este bună și pentru fortificara imunității. Se prepară foarte simplu: dintr-un pahar cu apă caldă, 1-2 felii de lămâie și o lingură de miere de albini.

ginger-tea– Ceaiul de ghimbir. Spre deosebire de cafea, ceaiul de ghimbir energizează pentru o durată mai mare de timp și ajută și la combaterea stării de oboseală. Curăță de coajă o bucățică de rădăcină, mărunțește-o bine și toarnă peste ea apă clocotită. Se combină foarte bine cu menta și mierea.

– Ceaiul verde cu Jasmin. Este un tonic care conține cofeină și o mare cantitate de antioxidanți. Se prepară cu apă înfierbântată doar până la 80-85 de grade Celsius.

– Ceaiul de Lemon Grass. Este eficient nu doar pentru suplinirea rezervelor energetice, ci și pentru combaterea depresiei. Infuzia se prepară din apă clocotită și 10 grame de tulpină și frunze de Lemon Grass.

Distribuie articolul: