Are condițiile lui, dar cu toate acestea nu exclude că va candita la funcția de președinte al Ucrainei. Este vorba despre consilierul administrației președinției ucrainene Alexei Arestovici. Potrivit newsmaker.md, declarația a fost făcută într-un interviu pentru jurnalistul Dmitri Gordon. 

Așadar, condiția lui este ca actualul lider Vladimir Zelenski să nu pretindă la al doilea mandat. 

Ceea ce înseamnă că dacă Vladimir Zelenski nu va participa la următoarele alegeri prezidențiale din Ucraina, actualul consilier al administrației prezidențiale de la Kiev, Alexei Arestovici, se va înregistra în cursa electorală.

Arestovici a precizat că popularitatea de care se bucură în prezent este meritul lui Vladimir Zelenski și că nu planifică să saboteze oamenii cu care lucrează.

„Nu mă simt separat de președinte. Pot avea opinii diferite, însă niciodată nu voi merge împotriva lui. Am trecut deja printr-o experiență: timp de o lună și jumătate, atunci când am plecat din administrația prezidențială, nimeni nu a auzit niciun cuvânt din partea mea. Pentru că nu spăl în public rufele murdare. Atâta timp cât președintele este președinte și comandant suprem al forțelor armate și stare de război… Aceste discuții nu sunt prea corecte”, a precizat Arestovici.

Consilierul a mai spus că, pentru el, funcția de președinte reprezintă o posibilitate de a ajuta cât mai mulți cetățeni, nu un mijloc de a „monetiza popularitatea” de care se bucură datorită „unor anumite circumstanțe”.

Sursa: newsmaker.md

 

Distribuie articolul: