În cadrul unui interviu, Alexei Arestovici, unul din consilierii președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, susține că Moldova se poate adresa oricând Ucrainei pentru a primi ajutor.

„Trebuie să spunem că Moldova este vecinul nostru de care nu ne este indiferent, am fost întodeauna apropiați. Moldova poate veni la noi pentru a cere ajutor. Noi putem interveni doar după o solicitare oficială. Transnistria este totuși un teritoriu care aparține Moldovei. Putem rezolva problema cu Transnistria cât ai pocni din degete dacă va fi cazul”, a declarat Arestovici. 

Referitor la declarațiile apărute în spațiul public, precum că Ucraina ar încerca să atragă în război Republica Moldova, consilierul lui Zelesnki a declarat: „Rușii au adăugat o nouă direcție operativă, pentru noi asta este clar. Referitor la declarațiile persoanelor ruse că vrem să ocupăm Moldova de ce mai deschid un alt front când nu se pot lămuri cu cel existent deja. Așteptăm, cu nerăbdare să vedem ce vor face. Noi credem că ei de fapt vor să se miște către Odesa, pentru a vinde ceva poporului rus”, a mai declarat Arestovici.

Sursa: TV8

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.