Podoaba capilară este cartea de vizită a oricărei femei. Un păr frumos atrage întotdeauna atenție, iar pentru a-l menține sănătos trebuie să ții cont de mai mulți factori, de la produsele de îngrijire pe care pe folosești până la stilul de viaţă. Cu puțină atenție și o rutină riguroasă, reușim să ne bucurăm de un aspect strălucitor, iar harstylista Alisia Braga ne-a oferit câteva sfaturi importante la acest capitol.

Păstrarea nuanței intense pentru mai mult timp depinde de modul de îngrijire și timpul acordat îngrijirii părului tău. Produsele pe care trebuie să le folosim în condiții casnice sunt: șamponul, masca hidratantă, masca care întreține culoarea, spray termo, uleiul pe vârfuri. Cum îl șamponezi, cât timp și de câte ori, cum aplici masca și cât o ții pe păr, cum îți usuci podoaba capilară și ce produse utilizezi înainte de coafare – toți acești factori influențează direct aspectul podoabei capilare și a nuanței”, a spus hairstylista.

Printre produsele necesare în îngrijirea părului se numără și uleiul. Acesta oferă hrănirea și strălucirea de care are nevoie podoaba capilară, pentru un aspect cu adevărat sănătos.

Uleiul se aplică pe vârfuri, pe păr umed și uscat(se permite). Atenție la cantitate să nu folosim în exces, deoarece va avea apoi un aspect neîngrijit și gras. Dacă firele sunt uscate și fragile trebuie să aflăm de unde vine problema.

O greșeală pe care o fac mulți este faptul că după spălare, freacă prea puternic părul cu prosopul și astfel îl deteriorează, ori îl ținem prea mult în prosop sau îl purtăm mereu strâns – sunt niște lucruri aparent banale, dar care duc la distrugerea firelor. Indiferent că este sezonul rece sau cald, podoaba capilară necesită o îngrijire maximă, produse profesionale utilizate corect”, a mai adăugat Alisia Braga.

Măştile pentru păr sunt eficiente şi vin la pachet cu numeroase beneficii în ceea ce priveşte sănătatea părului. Iar, dacă în trecut cele făcute în condiții casnice erau populare, acum hairstyliștii le recomandă pe cele profesionale.

Sunt contra măștilor făcute acasă. Pot spune că nu există tratament pentru păr, ci îngrijirea corectă. Faptul că îi tai periodic capetele nu îl face mai sănătos. Un păr ars, uscat după câteva proceduri de decolorare sau experimente în condiții casnice nu-l poate trata nimic, nici măcar măștile profesionale. Îi poate reda un aspect mai sănătos sau lucios. Iată de ce, este recomandat să analizăm și să fim atenți la ce specialist apelăm pentru a face o schimbare”, susține hairstylista.

Foto: Pexels.com

 

Căderea părului este unul dintre modurile în care corpul nostru își menține echilibrul, firele de păr cad pentru a face loc altora. Dar, uneori, acest echilibru este destabilizat și duce la o situație în care cade mai mult păr decât apar rădăcini noi și astfel ne confruntăm cu un fenomen numit alopecie.

Multe persoane întră în panică neștiind că e un proces normal dacă pierdem câte 80-150 fire pe zi. Dacă ținem părul prins în elastic și nu-l pieptănam zilnic, cade de două ori mai mult. Problema de multe ori vine din interior și poate fi pe fond hormonal (sarcină, naștere, alăptare, probleme de sănătate, administrarea medicamentelor).

Părul este individual și aspectul lui depinde de tare mulți factori. Dacă-l ai rar și subțire de la mama natură nici rasul pe cap nu te ajută să-l faci des și gros”, a mai adăugat Alisia Braga.

Acizii graşi, în special Omega 3, contribuie la sănătatea şi aspectul părului, de aceea este recomandat să avem în meniu zilnic alimente precum somonul, migdalele, laptele sau tonul. Totodată, banane, spanac, roşii, fasolea sau soia care conţin vitaminele B6, B12 şi acid folic.

Autoare: Alina Mîndrilă