Anul 2015 este unul semnificativ pentru Alina Sorescu. În acest an, s-a văzut mai mult ca niciodată împlinită pentru tot ce a reușit să obțină în viață și mai cu seamă - pentru marea realizare personală din viața ei - Elena Carolina. În prag de Revelion și, mai ales, în prag de a naște al doilea copil, interpreta română a decis să publice rândurile scrisorii pe care o dedică fiicei sale mai mari. E plină de emoții, la fel ca însăși scrisoarea!

Draga mea Carolina,

Îți scriu aceste rânduri pentru când vei fi mai mare, când vei împlini 18 ani și vei fi deja răspunzătoare pentru deciziile luate. Eu, mama ta, voi avea atunci vreo 45 și îmi doresc cu tot sufletul să comunicăm frumos, indiferent de etapa vieții în care ne vom afla. Mă bucur, de altfel că te-am născut la 27 de ani. Și mă gândesc că nefiind o diferență mare de vârstă între noi, vei putea să mă simți ca pe o prietenă; cu care să povestești de toate și de toți, la care să găsești mereu întâi o vorbă bună și care să îți transmită că “acasă” e chiar bine.

Recunosc acum că mă frământ de zor cu gândul la experiențele care vor veni, la responsabilitatea privind educația ta…deocamdată ești mică, însă nevoile tale cresc direct proporțional cu trecerea anilor. Tocmai când răsuflam ușurată că te-am născut, te-am alăptat, ai început să mergi și să spui primele cuvinte, realizez că greul abia acum vine. Nu degeaba zice vorba aia: “copii mici – probleme mici, copii mari – griji mari”…

Sunt mulțumită ca vei avea o surioară. Se află încă în burtică și se va naște când tu vei fi împlinit 2 ani și 3-4 luni. Ne-am propus să vă insuflăm să creșteți armonios împreună, să învățați să fiți generoase, să vă iubiți și să vă ajutați când veți avea nevoie. Cred că îți va plăcea să fii sora mai mare. Să fii cea care ghidează, ajută, învață, să ții în brațe un bebe adevărat și nu doar o jucărie; să ai întotdeauna pe cineva cu care să te joci sau să ai mereu cui să-i dai să pape.

Sunt mulțumită, de asemenea, că te-am adus pe lume într-o familie unită, cu doi părinți mereu lângă tine și cu bunici dedicați, cărora sper să le dea Dumnezeu sănătate să te vadă mare și cărora le mulțumesc că ne ajută să te creștem armonios. În felul ăsta, ai parte mereu de dragoste și căldură, de experiente complexe și înveți să iubești în mai multe feluri.

Te asigur că vom ține toate Sărbătorile așa cum se cuvine, că vom marca momentele de familie importante, dar și că de ziua ta vom încerca mereu să te simți specială.

Mi-ar plăcea mult să faci un sport și să îți cultivi o pasiune, care să fie refugiul tău. Îți promit că eu și tatăl tău te vom observa atent și îți vom încuraja aptitudinile. Pentru că e important să îți găsești vocația și să faci profesional ceea ce te definește. Abia aștept să văd ce drum îți vei alege. Te văd deja că ești meticuloasă cu jucăriile și că îți place ca lucrurile să stea ordonate cum îți dorești tu, te văd că ești determinată, dar că îți place să și mânuiești creioanele încercând să colorezi sau că nimeni nu te oprește când vrei să dansezi pe melodiile cântate de mami cu copiii.

Să știi că ești fetița pe care mi-am dorit-o dintotdeauna: expresivă, cu ochi mari, curioasă, fâșneață, hotărâtă, ghidușă și isteață foc.

Iartă-mă dacă te voi pupa prea mult sau dacă voi veni mai târziu acasă de la treabă, iartă-mă dacă îți voi spune că trebuie să mă asculți doar pentru că trebuie, că te voi pune să repeți de 10 ori la engleză sau dacă nu voi da importanță unor lucruri banale pentru mine, dar de viață și de moarte pentru tine la un moment dat. Este evident –  totul spre binele tău, și sper să pot găsi maniera optimă pentru a te face să înțelegi asta. Până la urmă, să știi că și eu am nevoie de ajutor permanent să fiu o mamă tot mai bună. Sau mai bine spus, o mamă potrivită pentru tine”, mărturisește Alina Sorescu, în scrisoarea virtuală adresată fiicei ei mai mari.

Foto: Arhiva Personală

Citește și:

A făcut anunțul de Crăciun! Alina Sorescu a anunțat sexul celui de-al doilea copil

Distribuie articolul: