Prim-ministra Natalia Gavrilița și noul Cabinet de miniștri au primit votul de învestitură din partea Legislativului și au depus pe data de 6 august, jurământul în fața președintei Republicii Moldova, Maia Sandu.

Stilista Alina Carauș a venit cu câteva comentarii despre felul cum au fost îmbrăcate femeile din Guvernul Gavriliță la depunerea jurământului. Alina menționeză că, deputatele ar trebui să iasă din zona de confort și să mai schimbe culoarea neagră a costumului clasic, chiar dacă etica profesională nu le permite culori stridente: „Au purtat ținute clasice, monotone aș spune, evident că după etica profesională nici nu trebuie să poarte culori stridente, dar nu înseamnă că trebuie să opteze doar pentru negru. Doamnele din Guvern pot să opteze și pentru fuste în combinații cu cămăși, bluze, sacouri, pantaloni cu nuanțe diferite de sacouri, rochii în stil strident, dar culori pastelate sau nuanțe precum: verde smarald, clasic, bordo, albastru – toate tipurile, gri, violet închis etc…” .

Citește și: Guvernul Gavriliță! Iată cine sunt femeile din fruntea Ministerelor

Stilista a remarcat ținuta Irinei Vlah, Guvernator (bașcan), al UTA Găgăuzia (Gagauz -Yeri): „Pot să o menționez pe doamna Irina Vlah, în costum mai casual, albastru pal, ea a ieșit în evidență cu această nuanță, forma actuală a costumului și tricoul bază pe care l-a purtat sub sacou”.

Alina mneționeză că s-ar cere mai multă viață și: „stil în ținutele lor, desigur, limitându-se la normele etice de muncă. Asta ar însemna: fără decolteuri adânci, lungimea midi, umeri descoperiți, articole vulgare din latex, piele, culori stridente, etc…” .

Cei 16 membri ai cabinetului de miniștri în frunte cu Natalia Gavrilița au depus pe 6 august jurământul la președinție, șefa statului, Maia Sandu, i-a îndemnat „să-și facă lucrul cu onoare”.

 

Distribuie articolul: