Cine nu visează la dinți de un alb sănătos, aproape imaculat, asemeni vedetelor de la Hollywood? Probabil cei mai mulți dintre noi. În timp ce unii se bucură de o dantură sclipitoare „de la natură”, alții recurg la procedurile de albire la cabinet, însă în ambele cazuri culoarea albă a dinților nu este veșnică. Medicul stomatolog Asiika, care duce și un blog pe Instagram cu peste 15 mii de urmăritori, a publicat pe pagina ei o informație foarte interesantă despre efectele alimentelor pe care le consumăm asupra nuanței dinților.

Medicul ne-a relatat care sunt alimentele care ne pătează dinții și pe care pur și simplu trebuie să le consumăm cu moderație, pentru a menține totul într-un echilibru și armonie:

„Nuanța dinților este afectată într-un mod mai agresiv de:

  1. vinul roșu, din cauza ph-ului ridicat;
  2. sucurile din comerț, atenție la coloranți;
  3. cafeaua afectează culoarea danturii din cauza tanin-ului;
  4. sosul de roșii se lipește agresiv de dinți;
  5. curry-ul, are în componența sa substanțe intense de colorare;
  6. coacăza are același efect pe dantură ca și pe haine;
  7. oțetul balsamic are o culoare intensă a cărui pigment se lipește de dinți și rămâne acolo.”

Pentru majoritatea urmăritorilor faptul că oțetul balsamic afectează nuanța dinților a fost ceva straniu și au lăsat comentarii în care și-au expus părerea.

Doctorul Asiika duce și un blog pe YouTube în care se expune pe diferite teme de interes.

Foto: Instagram/ Dr. Asiika