Sănduț, așa cum îl dezmiardă părinții, este un copil puternic. Băiețelul s-a născut cu grave probleme de sănătate la inimioară, iar la doar 3 zile de când a venit pe lume a trecut prin prima dintre cele 8 operații, realizate până în prezent și este în așteptarea celei de-a 9-a intervenții chirurgicale complicate. Părinții sunt la limita puterilor și posibilităților și ne cer tuturor ajutorul. Fiecare dintre noi poate contribui și deveni unul dintre îngerii salvatori ai lui Alexandru.

„Suntem părinții acestui pui de om care are mare nevoie de ajutorul nostru, al tuturor. E copilul mult așteptat al familiei noastre, dar care s-a născut cu viciu cardiac foarte sever, stenoză aortică şi insuficiență gradul 4 la valva mitrală.

Exact după naștere am fost nevoiți să plecam cu copilul peste hotare pentru a-l putea salva. La a 3 zi de viață Alexandru deja a avut prima operație la valva aortică (plastie), după operație medicii ne-au zis că „dacă valva mitrală nu va incepe să lucreze în următoarele 21 de zile ea nu va lucra niciodată”, au ei statisticile lor.

Din pacate aşa a fost, la mai puțin de o lună a fost facută a doua operatie, deja la valva mitrală şi aici a început coşmarul, în timpul operației a ieșit medicul și a zis că copilul nostru nu are nici o şansă să trăiască, dar el are o idee pe care ar putea să o incerce, dar la fel nu a dat nici o şansă.

Noi ca părinți evident că am dat acordul.

Şi slavă Domnului a reușit, inovația acestui chirurg ne-a dat încă 2 luni jumătate, apoi a urmat o altă operație deja la 4 luni a copilului…

Scopul acestor multiple operații era sa ajungem până la un an jumătate ca să putem pune un implant mecanic deja ( cel mai mic implant mecanic e marimea 16 si se pune la copii mai mari de 1 an)”, povestesc părinții băiatului.

Au urmat ani grei, în care Sănduț a fost supus mai multor intervenții complicate și reabilitări îndelungate. Până în prezent micuțul, care este un luptător, a trecut prin 8 operații și urmează ce-a de-a 9-a operație complicată pe cord. 

„Am plecat la Kiev la control unde am fost anunțați că maxim în 2 luni de zile copilul are nevoie de operație în care vor fi schimbate 3 valve mecanice.

Suntem în așteptarea celei de-a 9 operație, foarte complicată, și cu riscuri, dar noi suntem convinși ca Alexandru o să treacă și peste asta, și totul va fi bine.

Toate operațiile au costat enorm de mult, fiecare operație în jur de 8000 de €, iar această operație e și mai scumpă. Contul preventiv este de 10530 de €.

Acum suntem la limita puterilor și posibilităților de aceea venim cu mare rugăminte la voi toți, cei care au inimă și posibilitate, să ne ajutați să adunăm această sumă de care depinde viața acestui pui micuț de om.🙏🙏🙏”

În cei 4 ani de viață, Sănduț a trecut prin 8 operații complicate, a trăit practic printre tuburi, injecții și reabilitări îndelungate. Cu toate astea, băiețelul este un mare luptător. Părinții ne cer ajutorul pentru a putea achita ce-a de-a 9-a operație care îi va da o nouă șansă la viață. Fiecare poate fi parte a acestei minuni făcând o mică donație.

Donaţiile pot fi efectuate în orice valută pe contul de Euro sau în lei MDL pe urmatoarele conturi.

MD25AG000000022524049935EUR
Cod fiscal 2003021022077
SWIFT. AGRNMD2X876

MD79AG000000022593644911MDL
Cod fiscal 2003021022077
SWIFT AGRNMD2X

Beneficiar Cioban Maria

Donații prin intermediul Facebook Pay pot fi efectuate AICI.

Mai multe detalii despre intervențiile prin care a trecut Alexandru le găsiți AICI.