O expoziție de fotografii ale taților, cu copiii lor nou-născuți „Primele Momente Contează”, a fost inaugurată astăzi în incinta Parlamentului. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu UNICEF Moldova și a fost deschis cu prilejul Zilei Internaționale a Taților, sărbătorită în fiecare an, pe 14 iunie.

Evenimentul a fost oficializat de președintele Legislativului, Andrian Candu, iar invitații de onoare au fost Desiree Jongsma, Reprezentantă de Țară UNICEF în Moldova, Alex Calancea, interpret și proaspăt tătic, tați care au participat la proiectul fotografic.

Alex Calancea a dezvăluit câteva detalii emoționante despre rolul său de tătic. Acum 3 luni, artistul a devenit tătic pentru a treia oară, iar acum este în al nouălea cer de fericire și savurează zilnic aceste momente unice alături de familia sa.

„Eu nu sunt exemplul de cel mai bun de tătic încerc să fiu eu însumi și încerc în primul rând să-i fiu copilului meu un bun prieten. Aș vrea ca el să ia exemplu de la mine. Mă strădui foarte mult, chiar dacă poate profesia nu prea îmi permite să am mult timp. ”

Alex Calancea a mărturisit că adoră să comunice cu copii săi, asta chiar dacă Damian are 9 ani, iar Tincuța abia a împlinit 3 luni. „Eu mă strădui ca accesul la Internet să fie cât mai puțin ca eu să fiu acea sursă pentru copii. Tincuta are 3 luni și este mai mult cu Viola, cu mămica . Aseară am făcut o plimbare de vreo oră cu căruciorul eu singurel. Eram foarte admirați, lumea se uita atent la noi dintr-o parte. Mă uitam în ochii Tincuței și vedeam o mândrie că eu sunt cu ea și ea e cu mine. Copiii pentru mine sunt totul, sunt mai presus decât muzica și arta”.

Expoziția de fotografii este parte a campaniei globale UNICEF ”Primele Momente Contează”, care are drept scop conștientizarea importanței primelor 1000 de zile din viața copilului pentru dezvoltarea creierului acestuia și impactul experiențelor timpurii pentru creierul în curs de dezvoltare. Ziua Internațională a Taților este un prilej să ne amintim că tații implicați în creșterea copiilor lor din primele zile ale vieții contribuie la dezvoltarea armonioasă a copiilor lor. Fotografiile au fost realizate în maternități din Moldova în perioada mai-iunie 2018.

Foto: Constantin Grigoriță

Distribuie articolul: