Obiectivul comun în rândul majorității alergătorilor care încep să alerge este să se autodepășească în kilometrii pe care îi parcurg și luarea în considerare a unei serii de linii directoare este esențială la atingerea acestui obiectiv.

Dorința de a obține întotdeauna rezultate optime, a avea o alimentație sănătoasă, a-ți „asculta” corpul și a face rutinele urmând tehnica corectă sunt câteva dintre cheile pe care trebuie să le urmezi pentru a alerga pe distanțe lungi.

Alergarea pe distanțe lungi: sfaturi
Un alt sfat important este perseverența și alergarea cel puțin 3 zile pe săptămână, dar respectând întotdeauna odihna și completând-o cu alte discipline sportive precum yoga sau Pilates, care sporesc corecția posturală și flexibilitatea.

Pe de altă parte, lăsând deoparte experiența sau rezistența fiecărui alergător, înainte și după o cursă este întotdeauna esențial.

Cu alte cuvinte, încălzirea înainte și întinderea după alergare este una dintre cele mai eficiente chei pentru a evita rănile de temut.

Cu toate acestea, aceste recomandări sunt insuficiente dacă nu purtați pantofii corecti.

Alergarea pe distanțe lungi: importanța adidașilor
În multe ocazii, alergătorii trec cu vederea efectul pe care încălțămintea îl are asupra amprentei și asupra articulațiilor, atunci când acestea sunt detalii esențiale de luat în considerare. Pentru a alerga pe distanțe lungi, pantofii pe care îi porți trebuie să ofere flexibilitate adecvată, suport ferm și respirabilitate maximă. Toate aceste caracteristici optimizează rezistența și susțin pozitiv plăcerea alergării.

 

Acum, atunci când alergi pe asfalt, pentru că este un teren ferm, te ajută să alergi mai repede, totuși, duritatea pe care o are poate provoca și disconfort articular. De aceea este esențial să ai întotdeauna un pantof specific care să reducă impactul, să minimizeze riscul de rănire și să te sprijine în avântul tău înainte.