Duminică, 24 aprilie este o zi importantă pentru mulți creștini, dar totodată e și o zi esențială pentru francezi. Se desfășoară cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale franceze. 

Deci, doi candidați, Emmanuel Macron și Marine Le Pen, se înfruntă pentru a ajunge la Elysee, într-o reeditare a scrutinului din 2017, în urma căreia actualul președinte în exercițiu al Franței a ieșit învingător.

Aproximativ 48,7 milioane de alegători înscrişi pe listele electorale au început să voteze începând cu ora locală 08:00 (06:00 GMT). Secţiile de votare din Franţa vor fi deschise până la ora locală 19:00, iar în unele locuri, cum ar fi marile orașe, inclusiv capitala Paris, până la ora locală 20:00. Din cauza diferenţei de fus orar, votul a început mai devreme cu o zi în unele teritorii de peste mări și în America.

În Franţa, publicarea oricăror rezultate parţiale sau finale, este interzisă până la închiderea ultimelor secţii de votare, la ora locală 20.00 (18.00 GMT) şi abia atunci presa va publica primele estimări bazate pe sondajele la ieşirea de la urne.

Dacă președintele Macron nu va fi reales, noul președinte va avea timp până pe 13 mai pentru a prelua funcția. Apoi, atenția se va îndrepta către alegerile pentru Adunarea Națională (camera inferioară a Parlamentului francez). Toate locurile de acolo vor fi puse în joc, într-un sistem similar de vot în două tururi, pe 12 și 19 iunie.

Sursa: Digi24 

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

 

Distribuie articolul: