S-a pornit acasă, la băiețelul de 6 ani și la soție, dar n-a mai ajuns. O secundă, de atât a fost nevoie pentru ca visul să i se năruie. O mașină ieșită pe contrasens i-a furat șansa de a-și revedea familia în perioada apropiată.

În data de 9 iulie, în urma tragicului accident rutier care s-a petrecut  în Ungaria, un autocar ce efectua cursa Nisa – Chișinău, s-a răsturnat în șanț. Doi moldoveni s-au ales cu leziuni ușoare, iar al 3-lea, Ilie Savca, a fost transportat de urgență la spitalul din imediata apropiere.

Acum, Ilie se află într-o clinică din Ungaria, având un plămân afectat, o fractură deschisă la încheietură, o fractură deschisă de picior și câteva coaste rupte. Medicii se luptă pentru a-l salva!

Prima operație a avut loc imediat cum a fost adus la spital și a durat 6 ore. Cel mai afectat este piciorul care, din păcate, are puține șanse să fie salvat. Costurile sunt enorme, iar familia este disperată și încearcă din răsputeri să găsească soluții financiare pentru a-l salva.

Costurile la această clinică depășesc cu mult posibilitățile familiei Savca, de aceea soția, dar și fiul Cristian fac un apel către oamenii cu suflet mare, inițiind un proiect de colectare de fonduri pe platforma Guvern24. Suma de care au nevoie pentru a-l menține în viață pe Ilie este de 10.000 euro.

Poți dona AICI sau la numărul de telefon 1555, folosind codul 899, valabil abonaților Moldcell, Unite și Moldtelecom, costul unui apel sau SMS fiind de 24 de lei.

Ajută-l pe Cristian să-și revadă tatăl, ajut-o pe Tatiana să-și strângă în brațe soțul. Nu fi indiferent, fii tu eroul familiei Savca!

Autor: Guvern24

disclaimer caritate

Distribuie articolul: