Bolile sunt la orice pas şi trebuie să ai grijă de organismul tău să nu se îmbolnăvească. Anul acesta renunţă la pastile şi optează pentru obiceiuri sănătoase care îţi ţin sistemul imunitar în picioare.

Sistemul imunitar şi obiceiurile care îl ajută

Alimente integrale

Renunţă la alimentele procesate, făcute în laboratoare şi fabrici. Alege să cumperi alimente în starea lor naturală şi găteşte-le acasă, fie că e vorba de carne, lactate sau legume şi fructe. Alimentele procesate conţin multe chimicale şi E-uri nesănătoase.

Fructe şi legume

Elimină zahărul din alimentaţie şi înlocuieşte cu fructe şi legume pentru a-ţi satisface nevoia de dulce.

Polen crud

Conţine lactofermenţi şi ajută la echilibrarea florei intestinale. Conţine enzime care ajută la absorbţia de vitamine şi minerale din alimente. Conţine şi antioxidanţi care acţionează împotriva radicalilor liberi. Polenul este un bun antiseptic şi antibiotic natural.

Ulei presat la rece

Înlocuieşte uleiurile vegetale rafinate cu uleiuri presate la rece.

Probiotice naturale

Introdu în dietă murături, iaurt, kefir de apă sau de lapte, kombucha, kimchi. Sunt hrană bună pentru microbii buni din intestin.

Alimente pentru un sistem imunitar puternic

Legume verzi

Alimente indicate: spanac, kale, stevia, pătrunjel, rucola, valeriană. Sunt bogate în vitamina C, un antioxidant care stimulează producţia de celule albe şi anticorpi.

Scoici şi leguminoase

Leguminoasele sunt o sursă bună de proteină vegetală şi de zinc. Tot pentru zinc poţi mânca scoici şi carne de crab, precum şi vită şi curcan.

Nuci şi seminţe

Alege nuci şi seminţe ca gustare. Sunt bogate în vitamina E, care ajută corpul să lupte cu bacteriile şi virusurile.

Farfurie diversificată

Jumătate din farfuria ta să fie mereu plină cu legume cât mai diverse. Aşa ai un aport maxim de bioflavonoizi, fitonutrienţi care protejează corpul împotriva atacurilor externe dăunătoare.

Usturoi şi chili

Usturoiul, ceapa, ardeiul iute şi chili conţin mucolitic, un agent care lichefiază mucusul produs în exces în timpul răcelii sau gripei.

Sursa: csid.ro

Distribuie articolul: