Compania Air Moldova va putea vinde bilete doar pentru următoarele 3 luni, astfel a decis Autoritatea Aeronautică Civilă și a solicitat companiei să limiteze vânzările biletelor.

„Având în vedere deja dificultățile  de ordin economic întâmpinate de operatorul aerian și a celor operaționale, ceea ce ține de aeronavele disponibile în flota Air Moldova, în scopul asigurării protecției consumatorilor, dar și pentru a nu admite supraindatorarea operatorului aerian Autoritatea Aeronautică Civilă a solicitat acesteia limitarea vânzărilor biletelor pentru următoarele trei luni de la dată comercializării”, au declarat responsabilii de la Autoritatea Aeronautică Civilă, transmite Pro tv

Totuși, cei de la Autoritatea Aeronautică Civilă au subliniat că odată ce situația economică și operațională din companie va reveni la poziția normală limitările impuse vor fi scoase.

Ieri, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Liliana Dabija, a menționat că la moment compania Air Moldova nu dispune de nicio navă operabilă din cele trei care au fost închiriate de la diferiți locatori, asta pentru că două au fost solicitate să fie returnate, iar una se află în procedura de mentenanță. Mai mult decât atât, ministrul a declarat că compania se confruntă cu dificultăți financiare, iar în acest context responsabilii de la Autoritatea Aeronautică Civilă vor solicita chiar astăzi limitarea vânzării biletelor de către Air Moldova până în cel mult trei luni.

Ca răspuns, reprezentanții companiei Air Moldova spun că declarațiile făcute de ministru sunt false. Mai mult decât atât aceștia spun că au vorbit public de nenumărate ori despre dificultățile sale operaționale din ultima perioadă, despre cele două aeronave indisponibile, dar și despre aeronava aflată la deservire tehnică, iar cele trei aeronave europene închiriate acum vor opera zborurile până la suplinirea flotei, dar nu doar cinci zile. De asemeni, aceștia au spus că nu au primit încă nicio solicitare din partea Autorității Aeronautice Civile privind limitarea vânzării biletelor pe un termen mai mic decât cel existent în prezent.

Luni, Autoritatea Aeronautică Civilă a anunțat că a pornit o anchetă, după ce în ultimele zile, Air Moldova a anulat mai multe zboruri spre și dinspre Chișinău. Reprezentanții Autorității au subliniat că vor controla îndeaproape situația curentă a operatorului aerian, inclusiv ultimele cazuri din februarie și martie curent, pentru a vedea dacă deciziile companiei sunt luate cu bună credință. Tot luni, Air Moldova a anunțat că a contractat trei aeronave de la companii Europene pentru a opera o parte din cursele programate.

Aceasta, după ce compania aeriană a spus că se confruntă cu dificultăți operaționale, motivul fiind deficiență de flota, iar din această cauză, tot mai multe curse aeriene au fost anulate în ultimele zile.

Distribuie articolul: