Cu toții ajungem în acea perioadă a vieții în care ne dorim o relație serioasă și o persoană în care să avem încredere, să ne facem planuri de viitor și chiar să ne gândim la o familie. Totuși, pentru a ajunge la o astfel de etapă este nevoie de o mare responsabilitate grijă și atenție la începutul relației. Astăzi îți spunem ce să NU faci dacă ești la început de relație. 

Deci, dinamica formată la început este extrem de importantă și poate influența puternic modul în care relația voastră se dezvoltă în timp. De aceea, este esențial să pui bazele corecte.

Iată 4 lucruri pe care să NU le faci daca-și dorești să construiești o relație sănătoasă!

Nu trage concluzii pe baza experiențelor din trecut

Fostul tău partener obișnuia să se îndepărteze și să te neglijeze atunci când iți ascundea ceva. După ce ai descoperit acest lucru, ai suferit foarte mult. În prezent, simți ca actualul tău iubit are același comportament, așa că tragi rapid concluzia că există ceva ce nu îți spune.

Conform andreearaicu.ro, pentru a dezvolta o relație sănătoasă, trebuie să înțelegi că trecutul nu reprezintă o regulă universală și, înainte să tragi concluzii pripite, ar fi o idee foarte bună să discuți deschis cu partenerul. În cazul de mai sus, întreaba-l dacă totul este în regulă înainte să te superi pe el. 

Nu lasă șantajul emoțional să aibă loc

De multe ori, șantajul emoțional începe printr-o joacă. Un banal „mi-e dor de tine, iar dacă nu ieșim diseară, mă supăr pe tine” spus în glumă poate deschide o poartă periculoasă. Într-o relație sănătoasă nu există loc pentru asemenea dinamici, așa că ferește-te de ele. Chiar și atunci când pare că lucrurile nu sunt spuse sau luate în serios.

Nu intra prea repede în discuții despre fostele relații

Știm la ce te gândești. Bineînțeles că trecutul poate fi foarte relevant de discutat. Experiențele anterioare vă pot ajuta pe amândoi să nu mai repetați anumite greșeli.

Cu toate acestea, în faza incipientă a unei relații, este indicat să eviți cu desavarsire discuțiile foarte complexe și detaliate despre foștii noștri parteneri. Acestea pot provoca tot felul de gânduri intruzive, anxietate, sentimentul de amenințare sau concluzii de tipul „X era mai bun/ă decât mine”. Toxic și complet inutil!

Nu lăsa lucrurile să meargă pe pilot automat pentru prea mult timp

Atracția este la cote maxime, vă distrați de minune și totul pare să se îndrepte într-o direcție favorabilă. Bucură-te de această perioadă, însă nu o lasă să se extindă foarte mult fără să intri în profunzime.

Playful couple enjoying outdoors

Sursa: andreearaicu.ro

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: