Atunci când ai nevoie de o pauză, trebuie să îți iei rucsacul și să mergi într-o călătorie, iar România și mai exact orașul Timișoara este perfect pentru tine! Echipa ea.md a ajuns la Timișoara și a filmat și un vlog pentru voi! Un video care cu siguranță o să vă convingă să vizitați „orașul florilor”. 

Un oraș fără aglomerație, fără stres, oameni plini de viață și practic întotdeauna cu zâmbetul pe buze. Așa cum i se mai spune „Orașul de pe Bega” sau „Inima Banatului” te așteaptă să te încânte cu toate locurile boeme pe care le are de oferit.

Timișoara, unul dintre cele mai frumoase orașe ale țării. Este cotat drept unul dintre cele mai bogate patrimonii arhitecturale. Spre deosebire de alte metropole, Timisoara nu este sufocata de aglomerația specifică a locurilor urbane, iar arhitectura respectă normele de construcție, ceea ce asigură conservarea aspectului istoric al orașului.

Dacă nu ai ajuns încă la Timișoara, noi venim cu câteva sugestii de ce ar trebui să o faci!

Primul loc în care îți vei dori să ajungi imediat ce ajungi în Timișoara este centrul orașului, cunoscut și sub numele de Piața Victoriei sau Piața Operei. Acest loc dezvăluie un amestec uimitor de istorie și actualitate, fiind bogat în clădiri care continuă să își păstreze arhitectura de pe vremuri.

Palatele impresionante și colorate, realizate în principal în stilul baroc vienez și neo-bizantin, oferă o atmosferă de poveste, fiind parcă o pictură în ulei. Ia-ți tot timpul necesar, pentru a putea admira în liniște Palatul Lloyd, Palatul Neuhausz, Palatul Marbl, Palatul Camerei de Comerț și Industrie, Palatul Dauerbach, Palatul Loffler, Palatul Hilt-Vogel, Palatul Szechenyi și Palatul Weiss.

Bastionul Maria Theresa

Nu putem vorbi de Timișoara fără să ne gândim la Bastionul Maria Theresa, un monument în stil baroc cu o însemnătate istorică deosebită. Numele său provine de la Maria Theresa, care a fost încoronată ca regină a Ungariei în 1741. Aceasta era considerată cea mai frumoasă femeie a secolului XVIII-lea, la fel ca fiica sa, Maria Antoaneta.

Muzeul Satului Bănățea

Situat în extremitatea nordică a orașului, Muzeul Satului Bănățean redă în mod perfect viața bănățenilor din secolele trecute. Te vei pierde în acest cadru pitoresc și vei fi fascinat de frumusețea copacilor seculari, de romantismul oferit de lacul pe care se află o mică insulă cu pavilion de lemn și de unicitatea porții de lemn sculptată în stil tradițional.

Castelul Huniade

Această clădire este cea mai veche din Timișoara, fiind construită între anii 1443 – 1447 de către Ioan de Hunedoara. Pe locul în care a fost ridicat Castelul Huniade, s-au aflat ruinele unui vechi castel din secolul al XIV-lea. Unicitatea acestui loc este dată de istoria sa și de stilul arhitectonic deosebit. 

Catedrala Mitropolitană Ortodoxă

Punctul central din Timișoara este la Catedrala Mitropolitană, situată la încrucișarea celor mai importante artere de circulație.  Catedrala închinată Sfinților Trei Ierarhi, una dintre cele mai de preț clădiri ale orașului,.

Piața Unirii din Timișoara

Situată în interiorul zidurilor fostei cetăți, Piața Unirii, este cea mai veche piață din oraș și găzduiește cele mai frumoase monumente istorice. Noi am pierdut lejer câteva ore să admirăm toate detaliile clădirilor.

Lista poate fi una foarte mare, iar noi vom mai reveni cu alte subiecte legate de orașul Timișoara! Acum vizionează video-ul care te va face să ai o călătorie în acest oraș. Chiar dacă e o călătorie virtuală, îți va plăcea!

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: