Odată cu sosirea sezonului estival și a temperaturilor ridicate, apar și două specii de insecte care ne deranjează odihna: muștele și țânțarii. Mușcăturile de țânțari ne dau adevărate bătăi de cap și uneori chiar ne pot lăsa semne pe piele. Disconfort, inflamație și cel mai deranjat sunt mâncărimile produse de aceste mușcături. Csid.ro ne oferă câteva remedii care ne ajută să potolim senzațiile din urma ciupiturilor, în special mâncărimile.

Cum tratăm mușcăturile de țânțari?

Compresele reci, antihistaminele orale și corticosteroizii pot ajuta la ameliorarea simptomelor mușcăturii de țânțari, dar nu sunt singurele. Iată ce recomandări are Academia Americană de Dermatologie.

Gheață

Expunerea la rece poate ajuta la calmarea zonei și inflamațiilor. Folosește o compresă cu apă rece sau o pungă de gheață pe mușcătura de țânțari.

Creme

O altă opțiune este aplicarea unei loțiuni calmante care să conțină lidocaină sau benzocaină pentru un efect mai eficient.

Antihistamine

Pentru a scăpa rapid de mâncărimile din urma mușcăturii de țânțari poți folosi antihistamine. Acestea blochează receptorii pentru a reduce intensitatea mâncărimii și inflamației.

Spirtul, aliatul pentru mușcăturile de țânțari

Nu știu dacă și bunicile voastre făceau la fel, dar compresele cu spirt peste mușcăturile de țânțari te scapă temporar de „chin”. Din păcate, efectul este temporar pentru că se evaporă rapid însă, ia în calcul că aplicat într-o cantitate prea mare poate produce iritații sau arsuri.

Roiniță

Poți aplica o cremă care conține ulei esențial de roiniță. Compușii care se regăsesc în compoziția acestuia ajută la ameliorarea inflamațiilor, sporește vindecarea și reduce riscul infecției.

Citește și: Cum ții tânțarii la dinstanță. Transpirația și parfumul dulce atrag insectele

Sursa: csid.ro