În timp ce toată lumea se întreabă ce va face de Crăciun și Revelion, organizatorii evenimentului te întreabă: ai chef de un hackathon amețitor, cu arome de vin bun? Și cu lume creativă, cu mentori prietenoși și gazde primitoare? Dacă da, atunci Chateau Purcari și Tekwill te invită între 15 și 17 decembrie să te înscrii în nebunia care poate să spargă stereotipurile și să aducă inovația, acolo unde, aparent, doar tradiția poate sta în capul mesei.

Ești invitat, așadar, la Wine Hacks by Purcari. Se va întâmpla la Chișinau iHub. Bineînțeles, participarea e gratuită. Vino singur sau cu un coleg ori amic, cu care știi că vei face o echipă bună și vei propune o idee de business ce poate să ia foc. Dacă e votată de public, veți avea la dispoziție 48 de ore, spațiu, gustări și, moderat, un strop de vin de Purcari (așa, pentru testări și inspirație), ca să dezvoltați prototipul viitoarei afaceri. Și, ca să-ți fie mai ușor să-ți faci temele, vezi mai jos care-s așteptările față de produsele/prototipurile ce urmează a fi elaborate la Wine Hacks:

– Să facă mai accesibile sau mai bine cunoscute produsele „Purcari”

– Să sporească vânzările vinurilor „Purcari”

– Să sporească vizibilitatea sau vânzările produselor turistice

– Alte soluții digitale, considerate oportune de către participanți

– Conceptul sau prototipul va fi realizabil, la prețuri corecte. Echipa va argumenta cunoașterea tehnologiei folosite în elaborarea produsului.

– Echipa va pregăti neapărat un Demo, în care va ilustra cum urmează să funcționeze produsul și în cât timp, pe etape, acesta va putea fi elaborat

– Validarea produsului este obligatorie. De preferință, prin interviuri directe, în format video sau prin formulare-text

– Durata prezentărilor (pitchurilor) nu va depăși 7 minute

– Alte criterii de evaluare a prototipului: identificarea corectă a unei probleme concrete, justificarea soluției, elemente de testare a modelului de business, elemente de analiză a pieței internaționale.

Mai ai nevoie de argumente? Ah, da, premiile:

Chateau Purcari va oferi 20.000 lei echipei care va lua locul I. Pentru locurile II și III – câte 10.000 MDL. Tekwill promite câte o lună de servicii de hosting echipelor care vor ieși de la Wine Hacks cu locurile II și III. De altfel, organizatorii spun că nimeni nu va pleca acasă cu mâna goală.

Inițiativa Wine Hacks este organizată cu suportul Western NIS Enterprise Fund (WNISEF).