Fiecare cuplu are parte de perioade frumoase, dar și de momente în care lucrurile nu merg bine, însă există anumite semne care îți arată dacă ai lângă tine persoana potrivită sau nu. Orice legătură care te afectează din punct de vedere psihic, emoțional sau fizic este o relație nepotrivită.

Comportamentul agresiv este de mai multe tipuri şi toate indică semnele de avertizare ale unei relații periculoase. Atât abuzul psihic, cât şi cel emoţional sunt subiecte delicate pentru o femeie. Tot aici se încadrează şi abuzul sexual. Chiar dacă eşti căsătorită sau necăsătorită, partenerul tău nu trebuie să te oblige să întreţii relaţii sexuale cu el. Nu înseamnă nu. Aşadar, dacă ai ajuns să te temi de reacţiile bărbatului din viaţa ta, este timpul să ieşi din această relaţie care te consumă, fără să îţi ofere nimic bun.

Relaţiile periculoase au un caracter distructiv şi se caracterizează prin diverse semne ca: violenţă, manipulare, gelozie extremă, neîncredere, lipsă de responsabilitate, dezechilibru, învinuiri. În schimb, o relaţie frumoasă se bazează pe  încredere, iubire, respect, generozitate, bunătate şi înţelegere, caracteristici care îţi dau putere şi te fac să te simţi în siguranţă. Meriţi să te bucuri de toate aceste lucruri, aşa că prinde încredere în tine şi rupe legătura cu partenerul care îţi face mai mult rău decât bine.

Distribuie articolul: