Acest weekend, dar şi începutul săptămânii viitoare abundă în evenimente pe care noi ți le recomandăm cu cea mai mare încredere. Poţi viziona filme premiate la Cannes, dar şi să mergi la spectacolele montate în teatrele din capitală sau la concertele live organizate la Palatul Naţional şi câteva cluburi din Chişinău.

TEATRU

Teatrul Eugene Ionesco te aşteaptă atât pe 12, cât şi pe 13 noiembrie începând cu ora 18:00 la „Lecţia” aceluiași Eugene Ionesco, în regia lui Vitalie Drucec. Despre acest spectacol care pune la îndoială valoarea individului în ochii socităţii şi a statului presa bucureșteană a scris că e una din cele mai fidele puneri în scenă a piesei ionesciene.
La teatrul Satiricus I.L.Caragiale se jocă pe 12 noiembrie la ora 18:00 “Cu bunelul ce facem” de Constantin Cheianu, iar pe 13 la aceeaşi oră se joacă “Made in Moldova” în regia lui Sandu Grecu.
Teatrul Luceafărul prezintă pe 13 noiembrie la 17:00 spectacolul muzical „O istorie din cartierul de vest” (West-side story) de Arthur Laurents, o adaptare modernă a tragediei „Romeo şi Julieta”, cu situarea conflictului între două familii de imigranţi din New York.

Balerina rusă Anastasia Volocicova revine la Chisinău cu noul său spectacol, „Aplauze”, joi 10 noiembrie ora 19:00 la Teatrul de Operă şi Balet.

CONCERTE

Săptămâna viitoare la Palatul Naţional sunt organizate două evenimente importante. Filip Kirkorov va concerta luni, 14 noiembrie la ora 18:00. Iar pe 15, la aceeaşi oră, va avea loc Gala Laureaţilor Festivalului Internaţional de Muzică Ușoară „Două inimi gemene”.

CINEMA

În acest sfârşit de săptămână, cinematograful Gaudeamus prezintă două filme în regia lui Cristi Puiu, ce au fost nominalizate, dar şi premiate la Festivalul de la Cannes.

Vineri, 11 noiembrie, începând cu ora 18:00, va rula „Moartea domnului Lăzărescu”, premiat la Cannes în 2005 la secțiunea Un Certain Regard. Acesta prezintă povestea unui bătrân rămas singur, care locuieşte doar cu pisicile sale după ce soţia sa a murit, și care devine victimă a degradării sistemului medical.

Pe 12, dar şi pe 13 noiembrie, începând cu ora 16:00 va rula „Marfa şi banii”, primul film a lui Puiu nominalizat la Cannes 2011. Intriga se construiește în jurul destinului unui tânăr constănţean care, în dorinţa de a obţine banii necesari pentru a-şi extinde afacerea, îşi complică viaţa mai mult decât şi-ar fi putut imagina vreodată.

EXPOZIŢII

În perioada 10-27 noiembrie, la Galeria Constantin Brâncuşi este organizată expoziţia cu picturile lui Mihai Grecu cu titlul „Cântecul tristeţei sale”. Iar până pe 16 noiembrie puteţi admira lucrările sculptorului Ion Bolocan, la aceeaşi galerie.

CLUBURI

La sfârșit de săptămână, pe 11 noiembrie, în Club Drive vine solista proiectului Freemansons, Amanda Wilson, iar în club Faraon atmosfera va fi încinsă de DJ-ul român Geo Da Silva.

Distribuie articolul: