Acest ingredient cosmetic din produsele „anti-îmbătrânire” poate fi folosit și în rutina de îngrijire a părului. Ca ritual zilnic la duș sau ca tratament profund în saloane, acidul hialuronic este benefic și pentru păr.

Nu este o revoluție a părului, dar nebunia s-a accelerat după ce un tutorial de frumusețe ciudat a devenit viral pe TikTok vara trecută. Într-un videoclip care a depășit 3 milioane de vizualizări pe rețelele de socializare, make-up artistul profesionist Katilyn Boyer, aplică un ser facial cu acid hialuronic pe vârfurile părului, dezvăluind rezultate înainte/după săptămâni de utilizare zilnică care i-au uimit pe utilizatorii de internet, scrie tabu.ro.

Conform sursei, vârfurile devin mai suple și mai strălucitoare sub efectul simplu al acestui tratament facial, ce combină trei tipuri diferite de acid hialuronic (cu greutatea moleculară mare, medie și mică). Deși nu este tocmai înțelept (și nici foarte ecologic) să aplici un ser de față în acest mod, beneficiile pentru păr au fost, totuși, uimitoare.

Aliatul părului deshidratat

Știm de efectele sale hidratante asupra pielii. Fiecare moleculă de acid hialuronic își poate reține în apă de peste o mie de ori greutatea sa”, explică Elisabeth Bouhadana, director științific internațional al L’Oréal Paris, potrivit Madame Figaro. Inclus în rutina de îngrijire a părului, acest ingredient activ „previne deshidratarea fibrei prin acoperirea acesteia, datorită afinității sale naturale pentru apă. Fibra este astfel îngroșată, învelită, mai suplă și mai strălucitoare, parcă revitalizată”.

Este, prin urmare, un ingredient necesar în rutina părului uscat: „Când este deshidratat, părul este mai subțire și mai puțin suplu. Apoi părului îi lipsește tonusul și strălucirea. Această pierdere a vitalității induce temutul efect de mătură”, continuă expertul.

Din fericire, tot mai multe mărci își lansează propriile produse cu acid hialuronic pentru toate buzunarele, de la șampon și balsam până la ser pentru scalp, mască sau îngrijire de noapte.

 

Distribuie articolul: