În ultima perioadă se pune un accent tot mai mare pe afrimațiile și gândirea pozitivă. Se consideră că acestea te ajută să-ți vezi mai rapid obiectivele realizate. Notă – pentru ca aceasta să lucreze, trebuie să le manevrezi corect! Mai multe detalii află în cele ce urmează.

Afirmațiile nu fac schimbări dacă tu nu schimbi nimic

Citește această propoziție de zece ori și reține-o! Indiferent cât de mult repeți o frază, aceasta nu va produce schimbări reale, până când tu însăți nu faci ceva în privință respectivă.

De exemplu, dacă îți repețitrăiesc în abundență”, însă cariera ta este pe ultimul loc în lista priorităților, iar cheltuielile tale lunare depășesc veniturile, afirmația nu te va ajuta prea mult. În mod similar, dacă îți scrii pe oglindă ești frumoasa și te accepți complet, dar continui ai obiceiuri distructive pentru stima ta de sine, textul scris cu ruj s-ar putea fie ineficient.

De aceea, este important treci la pasul următor și iei atitudine!

Întreabă-te cum ai putea te aliniezi cu afirmația ta

În regulă, vrei fii cea mai buna versiune a ta și îți repeți acest lucru de mai multe ori pe zi. Totuși, ce trebuie faci pentru afirmația aibă efect? Ei, bine, ce ar fi începi cu acțiunile care te-ar conduce spre scopul tău? acel curs pe care l-ai tot amânat, înscrie-te la acea facultate, începe faci sport sau mănânci mai sănătos.

Probabil te vei întreba „de ce mai fac afirmații, dacă tot acțiunea este cea care funcționează?”. Răspunsul este simplu: afirmațiile pozitive îți aduc aminte pentru ce lupți, te motivează te îndrepți spre obiectiv și nu uiți ești suficient de puternică faci tot ce țiai propus!

Cum putea experimenta ceea ce afirm?

Uneori, problema este afirmațiile pozitive se simt forțate și ireale. De exemplu, dacă tu ai o părere proastă despre aspectul tău fizic, faptul îți repeți obsesiv „sunt frumoasa” nu te va ajuta prea tare, ci din contra, va crea și mai multă frustrare și confuzie.Pentru a depăși impasul, găsește modalități prin care ai putea experimenta ceea ce afirmi. În cazul de mai sus, ai putea iți cumperi haine potrivite siluetei tale, care te fac te simți minunat. Ai putea mergi la o sesiune de spa, la un masaj sau la salon, pentru a-ți îngriji corpul și pentru a-l răsfață. Aceste lucruri te vor ajuta te privești cu alți ochi, iar afirmația inițială se va simți mult mai autentică!

Sursa: AndreeaRaicu.ro