Trendurile apar chiar și în materie de mâncare, iar anul acesta s-a dovedit a fi in trend de a consuma cât mai multe pomușoare de sezon. Vedetele sezonului nu sunt nimeni altele decât afinele! Aceste pomușoare s-au bucurat de popularitate dintodeauna, iar de le o vreme incoace, aceastea au stârnit interesul și producătorilor din Republica Moldova.

Afinele sunt pomușoarele cu un gust irezistibil și cu proprietăți benefice pentru sănătate. Din cauza prețului, acestea nu erau cele mai accesibile pomușoare, dar o dată ce acestea au început a fi crescute și pe teritoriul Republicii Moldova, afinele pot fi cumpărate la un preț mai redus.

Iurie Tarai este cel care a investit nu doar resurse financiare, dar timp și multă răbdare pentru a înființa o plantație de afine chiar în Republica Moldova.

Se pare că nu este atât de ușor să crești afine în regiunea noastră geografică. Fără de tehnologii moderne, consultanți străini scumpi, importuri de turbă și răsadurile în sine este aproape imposibil! Astfel, din aceste costuri, inclusiv, se formează prețul de piață a afinelor.

În plus, trebuie remarcat faptul că nu toți producătorii sunt gata să facă investiții imense și să aștepte recolta cel puțin după 4 ani de muncă constantă. Este mai ușor cu cultura tradițională pentru regiunea noastră, care crește ușor și dă recolta mai rapid.

Principalul lucru este să nu se procure afine din pieți, dar numai din supermarket-uri sau în mod privat, și numai în ambalajul lor original Lolly Berry. Acest lucru se explică prin faptul că afinele care sunt vândute în pieți sunt în mare măsură importate printr-un mod de cele mai dese ori mai puțin onest și, prin urmare, certificate pentru aceste produse nu se obțin.

 

Afinele crescute de Iurie Tarai  anul viitor vor primi deja un certificat bio, care confirmă faptul că în procesul de creștere nu sunt folosite produse chimicale.

Cel mai bun preț pentru afinele Lolly Berry, și nu numai pentru afine, ci pentru toate fructele și pomușoarele care cresc în Moldova, va fi  la 22 iulie la Summer Berry Fair!