În ultimul deceniu, omenirea a produs un volum de materiale din plastic egal cu întreaga producție din secolul trecut. 50 la sută din plasticul pe care îl folosim, îl utilizăm doar o singură dată, apoi nici nu ne mai batem capul să-l reciclăm.

Mulți dintre noi deja și-au dat seama de această problemă și au început că caute alternative pentru a înlocui plasticul cu materiale biodegradabile.

Fabrica de prelucrare a cartonului și hârtiei „Idji Pac” împachetează frumos orice vis! Este motto-ul după care se conduce Rodica Sandu deja de 8 ani.

Creată în anul 2014, întreprinderea și-a început activitatea cu ideea revoluționară a directoarei de a dezvolta cultura împachetării produselor alimentare în hârtie, în localurile de alimentație publică din capitală. Cei 8 angajați, fac diferite pungi, cutii, pahare, saci și caserole biodegradabile.

Fabrica deține 14 unități de utilaje: trei tipuri de mașini de imprimare poze Chișinău, alte trei de tăiere și mai multe utilaje de producere, cu propriul inginer în materie de design.

Până în momentul lansării, produsele realizate la fabrică au fost expuse la diferite târguri și expoziții. Având la bază studii de fezabilitate, administrația întreprinderii „Idji Pac” a promovat cultul împachetării în mai multe afaceri din domeniul Horeca.

Fabrica este desinestătătoare aplicând un principiu de funcționare  cu ciclu integral. Deoarece deține un spectru mai larg, aceasta se bucură de toți mai mulți antreprenori care optează pentru stilul de viață eco friendly și renunță la plastic.

Un studiu realizat recent a arătat că este nevoie circa 1.000 de ani pentru ca sacoșele și plasticul să degradeze.

Pe de altă parte, ambalajele din carton sau hârtie se descompun de la 6 săptămâni până la 3 luni.

Acest material conține plasare de produs!

Distribuie articolul: