Pe pagina oficială a ansamblului a a părut un mesaj care vine să răspundă acuzațiilor publicate pe pagina NADP JOC Ansamblul National Academic de Dansuri Populare FUN PAGE. Administrația „Joc” susține că acuzațiile sunt nefondate. 

Aducem urmatoarele precizări cu referire la acuzațiile nejustificate din ultima postare de pe așa zisă pagină ANADP JOC Ansamblul National Academic de Dansuri Populare FUN PAGE, care NU este o pagină oficială a Ansamblului Național Academic de Dansuri Populare JOC.

1. În urma solicitărilor parvenite din parte a mai multor membri al ANADP JOC de a ieși in concediu fără plată pentru luna iunie, dar totodată nu în ultimul rând luând în calcul și lucrările capitale de reparație a acoperișului, cât și a sălilor de balet ce urmează să aibă loc în scurt timp (suportul și finanțarea în acest sens fiind în totalitate oferită de Ministerul Educației Culturii și Cercetării), administrația ANADP JOC a anunțat public oportunitatea plecării în concediu din cont propriu fapt susținut de majoritatea absolută a membrilor ANADP JOC.

2. Pentru toți membrii colectivului ANADP JOC ce nu doresc sau nu iși pot permite acest concediu din diferite motive, direcția instituției a venit cu propunerea de a le oferi un program special de muncă care va fi achitat în regim normal de lucru.

3. Toate cererile de ieșire în concediu au fost semnate benevol și din propria dorință, neseliți de nimeni, conform legislației în vigoare, așa cum a fost menționat mai sus la propunerea și susținerea majorității absolute.

4. Este bine cunoscut faptul că în mai puțin de un an de zile de la schimbarea conducerii instituția a avut parte de mai multe spectacole coregrafice de amploare la Palatul Național din Chișinău cât și pe teritoriul RM, un turneu in Israel si recent în premieră ANADP JOC a susținut un spectacol la Iași, Romania, în cadrul „Festivalului International de Educație”.

5.Într-o perioada de mai puțin de un an au fost efectuate și alocate finanțări pentru lucrări de reparație precum: reparația vestiarelor, renovarea costumelor, procurarea încălțămintei noi, dotarea cu echipament tehnic și modern, lansarea unei noi identități vizuale elaborate de «Casa Imago» (cu suportul USAID și a guvernului Suediei), reparația capitală a acoperisului (care nu avut loc de mai bine de 30 de ani), schimbarea a zeci de ferestre învechite de pe timpul URSSM pe unele moderne din PVC. Au aparut lucruri elementare fapt neștiut anterior, ca de exemplu aprovizonarea cu apă potabilă și reparatia capitală cu dotarea modernă a closeturilor și a băilor din vestiare.
Oare lucrările efectuate nu ne spun ceva despre schimbarea lucrurilor spre bine cu noua conducere?

6. ANADP JOC este o instutiție de stat, salariile existente nu sunt o decizie ce aparține administrației. Salariile și diurnele sunt oferite în conformitate cu legislația în vigoare și conform posibilităților de salarizare.

P.S Cu profundă tristețe și părere de rău constatăm ura și irespectul din partea unor foști membri al colectivului, care prin anumite postări absurde și acțiuni cu rea voință, vin să dezinformeze cât și să influințeze opinia publică, pentru a denegra nejustificat în cel mai meschin mod istoria și prezentul instituției având motive de interes personal, și nicidecum scopul de a susține și a promova ANADP JOC.

Aducem la cunoștința fanilor și admiratorilor Ansamblului JOC, faptul că pagina oficială a institutiei este:https://www.facebook.com/baletulnationalJOC

Citește și: Scandal în Ansamblul „Joc”! „Cineva s-a gândit cu ce se vor întreține artiștii o lună de zile?”

Distribuie articolul: