La aproximativ 135 km de Chișinău se află acel refugiu real de la rutină și tot ceea ce se asociază cu graba. Emoții adevărate și liniște. Pe malul drept al râului Nistru este situat satul Tudora, destinația aleasă pentru weekend-ul trecut, unde am și descoperit refugiul de la treburile cotidiene. 

Buna dispoziție, prieteni, aproximativ două ore cu mașina și ajungi să descoperi locația unde poți vedea o altă țară doar aruncând cu privirea peste Nistru. Am ajuns la Tudora. Prima impresie? Un sat atât de asemănător cu cel al copilăriei mele, cu străzi mici și înguste, case simple, nu atât de moderne și pompoase. Dacă parcurgi străzile pe jos, auzi calmul și simți tradițiile strămoșilor noștri.

Aici ai posibilitatea să admiri apusul din ce unghi îți dorești, important că mereu vei fi pe malul Nistrului, atât de domol și cuminte, care își cunoaște limitele și le respectă.

Vei admira absolut fiecare minut și chiar vei trăi cu adevărat, fără grabă. Este exact ca o pauză în care înțelegi cât de mult contează liniștea morală pentru o stare de bine. Cu siguranță este locul în care te vei întoarce sau din care nu vei dori să pleci, cam așa a fost și în cazul meu.