Ce poate fi mai frumos decât un weekend petrecut alături de cele mai dragi persoane, la cele mai tari evenimente. Vezi mai jos unde poți merge sâmbătă și duminică. Tu decizi cât de reușit îți va fi weekendul!

Sâmbătă, 27 mai

1.Ziua Ușilor Deschise

Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” din Republica Moldova vă invită la Ziua Uşilor Deschise, care se va desfăşura începând cu ora 9:00. În această zi Universitatea își deschide larg ușile special pentru Dumneavoastră, potențialii mediciniști, și vă oferă oportunitatea să participați la o întâlnire cu rectorul instituției, prorectorii, decanii și cadrele profesoral-didactice şi să aflaţi mai multe informații cu privire la ofertele educaţionale ale USMF „Nicolae Testemiţanu”.

1

2.„Ia-mă de mână”. Rescrierea circuitelor neuronale în terapia de cuplu

Workshopul introduce principiile fundamentale ale unei noi științe ale iubirii, creată de către dr. Sue Johnson, întemeitoarea Terapiei Centrată pe Emoții, bazată pe teoria atașamentului. Workshopul prezintă mecanismele prin care circuitele neronale adulte pot fi rescrise prin conectare emoțională și crearea unui mediu securizat ”rai sigur”. Programul cursului:
Terapia atașamentului și natura emoției; Cele 3 etape și cei 9 pași ai hărții Terapiei Centrată pe Emoții (EFT); Descrierea și punerea în practică a intervențiilor EFT, etc. Adresa evenimentului: str. Sfatul Țării 17, ora 10:00.

2

3.Târgul Cozonacilor, ediția a IV-a

”Târgul Cozonacilor”, aflat la a patra ediție, reprezintă o acțiune de caritate inițiată de Organizația municipală de Femei Chișinău a Partidului Democrat din Moldova. Banii colectați vor fi donați tânărului salvator – pompier Radu Tudorean (n. 1989). Timp de opt ani aproape zilnic a protejat și a salvat vieți, luând la piept copii mici din flăcări, părinți și tineri răniți, descarcerîndu-i din fiarele autoturismelor, a participat la stingerea și prevenirea nenumărator incedii. Astfel, în urma multor incendii toxice sănătatea lui s-a agravat, și în urma unor tratamente fără de succes până într-un final a fost diagnosticat cu cancer al laringelui de gradul III. După multe investigaţii şi consultări cu medicii specialişti, el a fost îndreptat pentru a face tratamentul si diagnosticările necesare în Istanbul, însă acestea sunt foarte costisitoare. La ”Târgul Cozonacilor” veți putea găsi cozonaci, bucate tradiționale, lucrări confenționate de meșterițele democrate: bijuterii, goblenuri, tablouri croșetate, jucării. Evenimentul va avea loc la str. Maria Cebotari, 16, cu începere de la ora 11:00.

Citește și: Amor, glume, cântece și dansuri ne așteaptă în această săptămână la Teatrul „Mihai Eminescu”

4.Suport pentru ghiveci. Atelier de creație

Tehnica utilizată în confecționarea ghivecelor va fi „Macrame” – un tip vechi de broderie, bazat pe noduri de țesut. Durata atelierului este de 2 ore și costul de participare este de 100 lei.
Familiile cu doi copii beneficieaza de 10% reducere din taxă. Atelierul este recomandat copiilor cu vârsta 5 -12 ani. Adresa: str. Florilor 32/1, ora 12:00.

5.Kpop Dance Battle Moldova 2017

Admiratori K-POP-ului sunt invitați la primul K-POP Battle prietenesc între trupele de cover-dance din Moldova. Programul evenimentului: Performantele echipelor; Random Play (oricine poate participa); “Totul pe dos”; Random Play x2 (simte-te la Weekly Idol). Intrarea costă 15 lei.  Battle-ul se va desfășura la str. Vlaicu Pârcălab 52, ora 14:00.

5

Dumincă, 28 mai

1.Ziua Internațională a Familiei

Familiile de astăzi sunt societatea de mîine! Investind acum în familie, vom culege rod în generația viitoare. Un eveniment dedicat familiei va avea loc în parcul „Dendrariu”, începând cu ora 10:00. Banii din vânzarea biletelor vor fi donați Ancăi, #FetițaCareVreaSăMeargă. Dresscode: culoarea alba. Mai multe detalii găsiți AICI.

1.1

2.Freedom Dance Fest 2017

Teodor Production vă invită să participați la un nou eveniment de anvergură, destinat promovării și dezvoltării artei dansului în Republica Moldova. ”Freedom Dance Fest” este în acest an la prima ediție și se va desfășura în aer liber, la ”White Park”, o locație superbă, aflată la 15 km de la Chișinău. Vă așteaptă 8000 m² de distracție în aer liber! Evenimentul va începe la ora 11:00. Detalii aici.

2.1

3.Vreau să fiu antreprenor 2017

Pentru al cincilea an consecutiv Academia Prospera organizează Concursul Proiectelor de business realizate de către copii şi adolescenţi “Vreau să fiu antreprenor”! 50 de elevi ai Şcolii de Business Prospera îşi voi prezenta ideile lor de afaceri. Veniţi să-i susţineţi la adresa: str. Mitropolit Varlaam 77, ora 11:00.

Vezi și: Teatrul Național „Eugene Ionesco” ne-a pregătit și de această dată premii de excepție

4.Curs expres de îngrijire a nou-născutului

Mămica Alăptează prezintă un nou eveniment – curs de îngrijire a nou-născutului cu Olga Gutium. În cadrul evenimentului se va discuta despre prima lună de viață a nou-născutului, despre îngrijirea acestuia și organizarea rutinei a mamei și a copilului. Evenimentul va începe la ora 15:00, la str. Nadejda Russo 2/2.

3.1

5.Magic Day

Media Show Grup vă invită să petreceți împreună cu cei dragi o zi de neuitat la Magic Day – cel mai colorat și vesel eveniment al primăverii, la Teatrul Verde. Magic Day este ziua în care trebuie să te lași purtat în lumea imaginației, să te bucuri, să descoperi, să te lasi surprins, să râzi și să crezi! Evenimentul are loc într-un spațiu mare, neconvențional și prietenos. Atracțiile, surprizele și momentele artistice se vor desfașura pe parcursul întregului eveniment, iar seara va urca pe scena nimeni altul decât celebrul Magician Robert Tudor. Ora de începere: 15:00.

5.1Foto: Facebook.com