Britanica Lucy Aitken Read a scris o carte întreagă despre cum să-ți îngrijești părul fără produse din comerț. Aceasta a încercat pe propria piele toate remediile pe care le recomandă. 

Femeia a decis să adopte metoda no-poo (de la no shampoo / fără șampon – n.r.) mai mulți ani în urmă. Cei care practică această metodă de spălare a părului cred că astfel au un scalp mai sănătos și respectiv, un păr mai puternic și strălucitor.

Bloggerița Lucy Aitken Read și-a aruncat șampoanele acum nouă ani. Ea a recunoscut că la început a trebuit să experimenteze folosind diferite produse naturale pentru spălarea părului.

Pentru clătirea acestuia, femeia a folosit oțet natural și bicarbonat de sodiu, care i-au făcut părul mai puțin gras și i-au redat strălucirea. Acum își spală părul doar cu apă, fără alți aditivi. Bloggerița a recunoscut că i-a fost extrem de dificil să se obișnuiască cu faptul că părul ei nu mirosea ca de obicei. „Suntem cu toții obișnuiți ca produsele de înfrumusețare să fie cu parfum, iar acum părul meu miroase în mod natural!”, a recunoscut Lucy într-un interviu acordat acum câțiva ani portalului britanic The Telegraph.

Ea își amintește că ideea de a renunța la șampon i-a venit pentru prima dată după ce a citit un studiu care spunea că, zilnic, aproximativ 515 substanțe chimice intră în corpul unei femei. „M-am uitat imediat la compoziția șamponului și a cremei de corp, am studiat cu atenție eticheta și am fost îngrozită”, a spus ea.

„Mereu mi-am pus întrebarea dacă părul meu se va murdări mai puțin dacă îl spăl mai rar. Mai mult, când am devenit mamă, am început să acord o atenție mai mare ingredientelor produselor pe care le folosesc pentru copiii mei”, a adăugat ea.

Lucy sfătuiește pe toată lumea să își clătească părul cu apă rece la fiecare trei până la patru zile și să folosească bicarbonat de sodiu sau ouă de mai multe ori pe săptămână. Fata își menține blogul, unde puteți găsi alte recomandări utile.

„Am început să primesc sute de întrebări pe Facebook și Twitter, mi-am dat seama cât de interesant este acest subiect pentru oameni, așa că am decis să scriu o carte”, a recunoscut ea.

În cartea ei, în care încurajează oamenii să nu mai folosească șamponul, Lucy Aitken Reed dezvălui ce produse pot deveni o alternativă a șamponului pentru păr. Acestea includ ouă, bicarbonat de sodiu, suc de lămâie, făină și miere. Cu toate acestea, cel mai bine este să folosiți doar apă, spune femeia.

Ce părere aveți? Ținând cont de ingredientele nocive din produsele de îngrijire, credeți că ați putea renunța definitv la șampon și balsam?

Sursa: woman.ru

Distribuie articolul: