Adelina Șendrea este pasionată de sport deja de câțiva ani. Menține un regim alimentar, frecventează regulat antrenamentele, toată această muncă o depune pentru a arăta frumos și a se simți bine în propriul corp. Este deschisă să ajute unii oameni să slăbească sănătos, iar de ceva timp a devenit cunoscătoare în tot ce înseamnă mâncare funcțională. Am decis să o provocăm pe Adelina să ne explice în ce constă aceasta, cui este destinată și ce beneficii are. 

De ce trebuie să oferim șansă mâncării funcționale? 

„Deoarece aceasta e mâncarea viitorului. Lumea se schimbă și produsele actuale nu mai reprezintă acea sursă bogată de micro și macronutrienți necesari organismului, iar mâncarea funcțională e o sursă potrivită de obținere a acestora”, explică Adelina.

Cum ne obișnuim cu cantitățile mai mici a mâncării funcționale, în comparație cu porțiile care ne-am obișnuit să le mâncăm?

„De fapt , necătând la cantitatea sa redusă, cocktailul te menține saț pentru câteva ore, orice masă completă poate fi înlocuită cu el. Energy diet reprezintă mâncare suplimată (lipsită de apă), concentrată, bogată și în fibre. Astfel, se recomandă după cocktail de servit un pahar cu apă, prin urmare fibrele cresc în volum ce asigură potolirea foamei”, spune tânăra.

Pentru care categorie de oameni este necesară mâncarea funcțională?

„Pentru orice persoană care pretinde în a avea un regim echilibrat, sănătos , care dorește să fie într-o stare bună. Nu reușește să gătească și să mănânce la timp fiind mereu în mișcare sau dorește să scadă din greutate, să se mențină sau chiar adauge kilograme”, relatează Adelina.

Sursă: Instagram

De ce trebuie să ținem cont atunci când începem să consumăm mâncare funcțională?

„În cazul slăbirii, trebuie să înțelegem că o facem datorită deficitului caloric , care se obține mai simplu cu energy diet, cocktailul având doar 200 kcal. Totodată, acesta nu e praf magic datorită căruia pleacă kilogramele nerespectând și alte reguli, precum că celelalte mese tot trebuie să fie corecte, să se consume cantitatea suficientă de apă și să fie minimă mișcare”, a explicat tânăra.

Care este cea mai bună perioadă a zilei pentru a consuma astfel de mâncare?

„Fiecare preferă diferit: cineva dimineața nu reușește să ia dejunul și-l înlocuiește cu cocktail; cineva în timpul zilei nu-și permite să ia gustarea, altcineva seara dorește o cină ușoară și dulce, cineva chiar toate trei mese le suplinește cu această mâncare”, spune Adelina.

Sursă: Instagram

Ce se întâmplă dacă nu o vom combina cu antrenamente regulate și ce recomanzi să includem în alimentația zilnică?

„Odată ce mâncarea funcțională nu e supliment sportiv, nu se va întâmpla nimic înafară de a mânca gustos și dietic. Cât mai multe produse alimentare calitative, benefice organismului: legume, cereale, semințe, nuci, ouă, lactate, carne slabă, boboase, fructe etc”, explică tânăra.

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, pe ce punem accent la această în cadrul acestei mese?

„Eu optez pentru un dejun sățios, apetisant și gustos, bogat în carbohidrați (terciuri în special ca sursă ) pentru a ne asigura cu energie pe tot parcursul zilei și evident echilibrat în grăsimi și proteine”, a concluzionat Adelina.

Sursă: Instagram