Și dacă tot e iarnă afară, și avem nevoie să ne echipăm cu fulare, căciuli și mănuși pentru a putea face față gradelor din termometru, am decis să vă facem cunoștință cu Antonella Gobjila. O tânără de la noi, care acum câțiva ani, a pornit să studieze medicina, însă și-a descoperit pasiunea pentru ață și andrele.

„Acum câțiva ani eram la medicină și urmam să merg mai departe la facultate, fiind un doctor, însă a ajuns sezonul rece, întotdeauna am fost pasionată să fac ceva personalizat, fie haine, fie accesorii, căutam ceva pe piață, gen căciuli, fulare, nu am găsit nimic și am dat așa peste un butic cu ață și am spus că, dacă nu găsesc nimic pe piață fac eu”, își amintește Antonella.

Și-a împletit accesoriul pentru sine, apoi a început să o facă și la comandă pentru prieteni. Primele lucrări nu erau cele mai reușite. Cu timpul și-a creat și o pagină de Facebook dedicate acestei pasiuni. Tricotând set după set, numărul comenzilor s-a mărit, ajungând astfel să-și transforme pasiunea în afacere.

„De la început nu era ca o ideie de afacere, nu am avut un business plan, nu am știut cum să fac să devină afacere, cumva toate instinctiv au mers, un set după altul, lansând pe paginile de socializare și luând așa o amploare a ajuns să fie afacere, nu pot să zic că am programat-o”, menționează tânăra.

În showroomul ei își face loc o gamă variată de accesorii pentru iarnă: căciuli, fulare, dublu snood-uri, mănuși, atât pentru adulți, cât și pentru copii, fiind colorate, pe diferite împletituri și fibre.

„Afacerea cu accesoriile este o afacere de sezon, chiar dacă eu aș vrea să fie iarna 12 luni, din păcate e 3 luni. Din acest considerent, am deschis atelierul și am început să coasem și haine pe lângă accesorii. Lucrând foarte mult, indiferent de țara unde ești, eu cred că poți să te întreții și nu doar pe tine, dar să și crești afacerea care o ai.”

Tânăra optează pentru materiale calitative și naturale, astfel, majoritatea firelor de tricotat le procură din străinătate, mai exact din Italia. O căciulă pentru adulți se realizează de la 6 la 8 ore, în funcție de ață și de împletitură. Întrebată fiind care sunt preferințele femeilor, la capitolul accesorii, ce detalii ocupă locuri de frunte, aceasta ne spune că preferințele variază de la un sezon la altul.

„Preferințele femeilor noastre se schimbă de la sezon la sezon. Câteodată merge un verde, câteodată un bordo, câteodată oamenii optează pentru culori aprinse, în orice caz fiecare vrea ceva personalizat, original și în exemplar unic”, spune Antonella.