Artista Lidia Bejenaru, soția lui Nicolae Botgros, s-a stins din viață în acestă dimineață. Anunțul trist a fost făcut de Andrei Locoman, director general ÎS OCI ,,Moldova-Concert”. Interpreta de muzică populară avea 68 de ani. Cauzele decesului încă nu se cunosc. Artista era mereu o prezență pozitivă și nu se plângea de problemele de sănătate, pe care cel mai probabil le avea. 

„Lidia Bejenaru-Botgros s-a retras în culisele veșniciei. Ziua de 26 iulie va rămâne o zi tristă în muzica populară. Lidia Bejenaru-Botgros, solistă de o viață a Orchestrei Naționale de muzică populară ,,Lăutarii” și-a încheiat spectacolul vieții aici, pe pământ. S-a retras în culisele veșniciei, dar va fi petrecută cu aplauze și flori, așa cum era și întâmpinată de admiratorii săi pe marile scene timp de 45 de ani.

Solistă în prima formulă a orchestrei ,,Lăutarii”, Lidia Bejenaru-Botgros a urcat cu răbdare, dar, în primul rând, cu dragoste și pasiune, spre culmile înalte ale artei populare. Și-a adunat un vast și variat repertoriu de cântece populare, prin care și-a exprimat întreaga gamă de sentimmente, viața ei – cu bucurii și tristeți, în care s-au regăsit admiratorii ei.

Va fi simțită lipsa Lidiei Bejenaru-Botgros din spectacolele orchestrei ,,Lăutarii”, în general, din scena muzicii populare, ea fiind o prezență deosebită. Drum lin spre ceruri, dragă doamnă”, a scris Andrei Locoman, Director general ÎS OCI ,,Moldova-Concert”.

Redacția EA.md transmite condoleanțe familiei îndurerate.

Distribuie articolul: