Doliu în cinematografia mondială. Actorul britanic David Warner, cunoscut pentru rolurile sale din „Titanic”, „The Omen” şi franciza „Star Trek”, a murit la vârsta de 80 de ani în urma unui cancer, a anunţat luni familia sa.

Pe marele ecran, Warner a jucat rolul valetului şi a bodyguardului lui Billy Zane, Spicer Lovejoy, în blockbuster-ul „Titanic” din 1997 în regia lui James Cameron, şi a obţinut, de asemenea, notorietate pentru roluri precum cel al fotografului Keith Jennings în filmul de groază din 1976 „The Omen”.

David Warner a murit duminică la Denville Hall, un azil de bătrâni pentru vârstnicii din industria de divertisment.

„Ne va lipsi enorm, familiei şi prietenilor săi, şi ne vom aminti de el ca fiind un om bun, generos şi plin de compasiune, un partener şi tată a cărui moştenire a muncii sale extraordinare a atins vieţile atâtor oameni de-a lungul anilor. Avem inima frântă”, se arată într-un comunicat publicat de familia actorului, citat de Agerpres.

David Warner s-a născut la Manchester în iunie 1941 şi a urmat şcoala la Leamington Spa, Warwickshire. El a făcut primii paşi în actorie după ce s-a înscris la Academia Regală de Artă Dramatică (Rada) din Londra.

Distribuie articolul: