Începutul noului an şcolar, din păcate, aduce nu doar bucurie, dar și sentimentul de grijă. Pentru că îmbolnăvirile nu pot fi evitate în totalitate, părinţii pot totuşi să le prevină unele dintre ele. Iată câteva sfaturi care ar putea să îţi fie utile.

Foto: strong4life.com/

Aminteşte-i de necesitatea spălatului pe mâini – este una dintre cele mai importante reguli pentru a ţine aceste boli ale copilăriei la distanţă, plus că este necesar să se spele pe mâini când vine de la joacă, după ce foloseşte toaleta şi înainte să mănânce.

Învaţă-l importanţa distanţării faţă de persoanele bolnave.

Nu omite vaccinurile. Vaccinul antigripal poate fi făcut şi copiilor cu vârste de peste 6 luni, aşa că în fiecare an, în luna octombrie sau noiembrie, mergeţi cu toţii la vaccinat.

Hrăneşte-l corespunzător. Ai grijă să îi oferi, în principal, legume şi fructe proaspete, pline de vitamine, minerale şi antioxidanţi, pâine integrală, carne slabă şi lactate slabe.

Oferă-i un supliment alimentar. Suplimentele cu probiotice, zinc, vitamina C şi vitamina D ar putea contribui la menţinerea unui sistem imunitar puternic, care să ţină la distanţă afecţiunile sezonului rece.

Trimite-l la joacă afară. Mişcarea este crucială pentru întărirea sistemului imunitar. Şi adulţii trebuie să facă măcar 150 de minute de mişcare moderată pe săptămână, dar copiii trebuie să fie şi mai activi. Copiii sub 5 ani este bine să facă măcar 3 ore de mişcare pe zi, în timp ce copiii mai mari, de la 5 ani, trebuie să facă cel puţin 60 de minute de activităţi fizice moderate pe zi.

Îmbracă-l corespunzător. Cel mai simplu este să îi pui mai multe straturi de haine, din care să poată să scoată dacă i se face cald, sau pe care să le pună dacă i se face frig.

Evită expunerea la mucegai. Mucegaiul este unul dintre factorii cauzatori de alergii, care se instalează în zonele din casă în care umezeala este prea mare.

Foto: mom.com/

Dacă dă semne de boală, ţine-l acasă!

Sursa: click.ro

Distribuie articolul: