Fotograful echipei EA.md a avut parte la începutul acestei toamne de o călătorie deosebită prin mai multe țări „exotice”, admirând și captând prin obiectivul camerei sale peisaje extraordinare. Dima Iacovlev ne-a povestit ce l-a impresionat cel mai mult în Africa, India și Thailanda. El a împărtășit cu noi unele dintre cele mai fascinante fotografii ale naturii, dar și ale oamenilor din fiecare destinație. La final, l-am rugat să ne dea și câteva sugestii pentru cei care vor să se aventureze într-un asemenea tur.

Zanzibar, Africa

Fiecare locație are farmecul său aparte, însă pe mine m-a impresionat cel mai mult plaja insulei Zanzibar, este una maginifică! Am rămas fără cuvinte când am călcat prima zi pe plajă, un nisip fin și de culoare albă, iar apa… apa e cristalină, cu o culoare de nedescris. Zanzibarul mai impresionează și prin fenomenele naturale, deosebit de remarcate: fluxurile și refluxurile, care puteau să retragă apa și la o distanță de 500 metri, este o priveliște minunată.

India, Mumbai

Mumbai este o locație minunată, cu o arhitectură și o istorie frumoasă, însă în regiune se resimte mult suprapopularea zonei și nivelul de trai scăzut. În Mumbai am stat doar o noapte așa că nu am reușit să vedem multe, restul timpului am staționat în Kochi, un orășel-port din sudul Indiei. Acest oraș mic m-a impresionat prin curățenie și prin apusul fantastic de pe plajă, soarele se contopește cu oceanul, iar peisajul taie respirația!

14936984_1649564421735941_2089032808_n

14958512_1649566148402435_1958122000_n

 

Staționând o zi am spus că trebuie să mai vedem câteva locuri minunate astfel am închiriat scutere și am plecat în Munnar, o zonă muntoasă cu plantații de ceai. Ajungând acolo am rămas fascinat de frumusețea naturii, munți, o junglă pot spune, cascade și maimuțe care așteptau să fie servite cu ceva bunișor. Am mai rămas surpins că drumurile sunt cu mult mai bune decât ale noastre. Cred că fiecare dintre noi trebuie să vadă plantațiile de ceai din India, asta e o priveliște minunată!

Thailanda, Bangkok.

Bangkok-ul a fost cel mai dezvoltat punct dintre toate cele vizitate de noi, un oraș mare și foarte frumos, cu o mulțime de templuri și, aș spune, foarte ieftin. Am fost uimit de traficul intens, însă în pofida faptului că orașul e foarte aglomerat nu am văzut ambuteiaje. Noaptea e magnific: lumini, clădiri înalte și o mulțime de cluburi, restaurante pentru orice gust și cu bucătării specifice.

Nu voi uita niciodată…

… căzătura mea de pe scuter și înotul cu delfinii în ocean – sunt amintiri hazlii, dar foarte plăcute. Aș reveni în fiecare țară încă o dată cel puțin pentru a o descoperi și mai profund, deoarece chiar am avut puțin timp de a călători și cred că am vizitat puține locuri.

img_9574

Sfaturi pentru cei care vor un asemenea tur

14996532_1650498091642574_1450812413_nTrebuie să rezervezi biletele la avion din timp pentru a prinde cele mai mici prețuri, e important să te informezi despre locațiile pe care le vizitezi și să îți faci un traseu bine gândit pentru că timpul este foarte prețios. Nu în ultimul rând, este importantă partea financiară: o călătorie de felul acesteia este destul de costisitoare, așa că trebuie să ai un buget bine stabilit și o rezervă de bani pentru cazuri excepționale.

Ca să nu uit, vreau să le mulțumesc prietenilor care mi-au propus această călătorie, sunt băieții de la 101 Destinations, Silviu Malcoci, care a și organizat tripul ăsta minunat ! Deasemenea și echipei minunate fără care nu era să fie într-atât de vesel: Stas Blagoslovitu, Denis Bordian, Inna Ghimișli și Irina Porcul.

dima

Foto: Dima Iacovlev