Cu mult înainte de ora stabilită, bătrânii care iau masa la cantina socială mobilă „Aproape de Aproapele” aşteaptă cuminţi microbuzul care le aduce zilnic un prânz cald. În rând stă și doamna Ala, o bătrânică în vârstă de 83 de ani care vine la Cantina Mobilă deja de 3 ani. Vine aici zilnic, cu excepţia zilelor când este bolnavă sau iarna când este gheţuş.

A lucrat 50 de ani profesoară, a educat generaţii întregi şi şi-a dedicat viaţa pentru copii, însă soarta i-a dat o lecție dură. Propria fiică a alungat-o din casă. Acum locuiește la chirie, iar banii care îi rămân nu îi ajung nici pentru strictul necesar.

„Toată pensia se duce pe chirie, iar aceasta este mâncarea mea pentru toată ziua, fiindcă îmi rămâne pentru alimente doar 150 lei pe lună. Îmi place foarte mult mâncarea de aici, iar atunci când nu ai pe nimeni lângă tine, o masă caldă contează foarte mult”, spune bătrâna.

 

Zilnic la Cantina mobilă primesc un prânz cald peste 160 de bătrâni, fiecare dintre acești oameni are o poveste de viaţă plină de durere și singurătate. Masa caldă de aici, de multe ori este unica în acea zi, iar voluntarii sunt primii oameni cu care au schimbat o vorbă.

Pe 25 martie, Misiunea Socială „Diaconia” a dat start campaniei de Paşti „Masa Bucuriei”. În cadrul campaniei vor fi organizate o serie de acțiuni menite să sensibilizeze opinia publică faţă de problemele bătrânilor şi oamenilor nevoiaşi. Proiectul va culmina cu organizarea unei colecte naţionale de produse alimentare pe data de 20 aprilie 2019, în sâmbăta Floriilor.

Posibilități de implicare:

  1. Colectează prânzuri calde în echipa ta!
  2. Donează prânzuri calde pe e-donații sau prin intermediul terminalelor de plată  MMPS și QIWI, Netto Pro, Run Pay.
  3. Costul unui prânz la cantina mobilă este de 15 lei.
  4. Pe 31 martie, donează produse alimentare în unul dintre magazinele implicate în campanie.