A fost lansată prima platformă din Moldova care conectează părinții cu babysitteri pentru servicii ocazionale, de scurtă durată, în vecinătatea casei.

Diana Ivanov este mama a doi copii, bloggeră cunoscută în mediul virtual pentru promovarea educației cu respect, a implicării egale a ambilor parteneri în creșterea copiilor și încurajarea femeilor de a-și urma visele chiar și în perioada concediului maternal.

În această vară, Diana a venit cu ideea de a crea o platformă unde părinții să poată găsi mai ușor bone și babysitteri de scurtă durată, pentru ca aceștia să aibă un pic de respiro. Astfel a apărut KIDDO.

„3 ani. Atât stă o mamă în concediul de îngrijire a copilului în Republica Moldova. În mare parte, în tot acest timp rutina ei zilnică se rezumă la a face curățenie, mâncare și a îngriji de copil – activități care deși par banale și simple, sunt extrem de solicitante. În condițiile în care nu există un sistem național de îngrijire pre-grădiniță în Chișinău, femeile practic sunt nevoite să-și pună viața pe regim de pauză în tot acest timp, de multe ori cu prețul dezvoltării profesionale, al sănătății mintale și al relațiilor cu cei din jur. Toate astea din lipsa unei persoane de încredere în grija căreia să-ți lași periodic copilul pentru câteva ore pentru a-ți reîncărca bateriile. Anume asta vine să pună la dispoziție KIDDO – ajutor calificat la distanța câtorva click-uri”, spune Diana, creatoarea platformei.

Ce este Kiddo

KIDDO este o platformă care conectează părinții cu babysitteri, pentru servicii ocazionale, de scurtă durată, selectați din raza apropiată, pentru a le oferi ajutor rapid la preț corect.

În prezent pe KIDDO activează 23 babysitteri selectați, verificați și instruiți de un psiholog cu experiență.

Cum lucrează Kiddo

De cum accesează platforma, părinții sunt îndemnați să selecteze regiunea în care trăiesc pentru a scurta timpul de deplasare al babysitterului. Ulterior, bifează criteriile importante pe care trebuie să le posede acesta, navighează prin profiluri, citesc recenziile altor părinți și aleg dădaca potrivită sau babysitterul potrivit. Accesând calendarul, aceștia pot face o rezervare pentru ziua și orele necesare în mai puțin de un minut.

Asta reduce considerabil timpul și efortul părinților care, în prezent, când au nevoie de cineva în grija căruia să-și lase copilul pentru câteva ore, fie apelează la bunei, prieteni, fie, dacă aceștia sunt ocupați, sunt nevoiți să-și amâne planurile. Găsirea unei bone prin intermediul grupurilor de mame sau a site-urilor de anunțuri e și mai mare bătaie de cap.

„Vă amintiți părinții cool din filmele americane care periodic ies la un randez-vous pentru a păstra caldă relația dintre ei și își lasă micuțul cu un babysitter de încredere pentru câteva ore? Revin acasă fericiți și își găsesc copilul dormind dulce în pătuț. Cine are de câștigat în ecuația asta?! Indubitabil toți! Un părinte fericit = un copil liniștit. Acum, prin intermediul KIDDO, ajutorul potrivit pentru astfel de situații e mai accesibil ca oricând”, completează Diana.

Diana Ivanov este participantă în cadrul programului XY Accelerator powered by Tekwill, care este realizat cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Suediei în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC” și cu susținerea financiară a investitorilor locali. Proiectul Tekwill sprijină livrarea programului de mentorat și consultanță în cadrul acceleratorului, iar susținerea financiară în numerar este acordată de investitorii locali.

Puteți găsi mai multe informații despre Kiddo pe site-ul platformei, pe Facebook și Instagram.

Distribuie articolul: