Misiunea Socială „Diaconia” a lansat campania de Crăciun „În brațele mamei”. Campania își propune să sensibilizeze societatea față de problema mamelor orfane, minore și din alte categorii de risc. În această perioadă veţi avea ocazia să cunoaşteţi poveşti de viaţă impresionante ale unor mame, care actualmente sunt ajutate să depăşească situaţia de criză în Centrul Maternal.

Una dintre aceste beneficiare este Veronica:

Veronica are 26 de ani și de 4 luni e mama Mariei, alături de care trăiește zi de zi experiența maternității. O experiență care de fapt îi era cunoscută pentru că de mică a fost și mamă și tată pentru cei patru frați.

De la vârsta de 15 ani a fost constrânsă să îngrijească de o persoană țintuită la pat. Dincolo de efortul fizic greu de imaginat pentru o tânără, această experiență a marcat-o deoarece toți banii pe care îi câștiga era silită să-i ofere mamei pentru întreținerea fraților.

”Îmi amintesc că unica dată când am putut să-mi iau ceva din ceea ce câștigam a fost într-o iarnă: mi-a dat voie să-mi cumpăr o scurtă.”

Visul de a-și întemeia o familie. Una adevărată

În acea perioadă l-a întâlnit pe Nicolae, un tânăr cu care a crezut că va scrie o frumoasă poveste de dragoste și își va întemeia familia de care nu a avut parte în copilărie. Realitatea însă a fost alta. În momentul în care a aflat că urmau să devină părinți, Nicolae a părăsit-o pe ea și pe copil.

Unica persoană apropiată pe care putea conta era bunica ei. Acum însă ea îngrijește de bunelul, care este orb, iar spațiul unde locuiesc nu e unul sigur și pentru Veronica și pruncul ei.

Primul acasă pentru mamă și copil

Neavând alt sprijin, acum 2 luni au ajuns în Centrul Maternal ”În Brațele Mamei”. Aici e locul unde primesc căldură, grijă, siguranță. Pentru prima dată, Veronica are parte de ajutor fără a fi constrânsă să ofere ceva în schimb. Știe ce vor mânca azi la micul dejun și poate împărtăși trăirile și bucuriile maternității.

”Suntem cu toată echipa în cautarea unei soluții de reintegrare pentru acest cuplu mamă-copil. Știm cu siguranță că Veronica este o mamă iubitoare și responsabilă, iar acompanierea pe care o primește în Centrul Maternal marchează semnificativ perspectivele acestei familii”, spune Mihaela Belei, coordinator program.

În ajun de Crăciun dăruiește cu Diaconia, susține a 10-a ediție a campaniei ”În brațele mamei”.

Vezi 5 idei de implicare:

  • Dăruiește-ți ziua ta de naștere pentru copilașii din Centrul Maternal;
  • Organizează o cină caritabilă și colectează fonduri pentru susținerea centrului;
  • Comandă felicitări de Crăciun speciale;
  • Organizează o colectă în echipă și devină Moș Crăciun pentru copilașii din program;
  • Donează fonduri:

Cu 5400 lei asigurați o lună de asistență complexă pentru un cuplu mamă – copil.

Cu 180 lei oferi o zi de asistenţă.

Donează prin edonaţii, platforma Patreon sau  prin terminalele de plată MMPS și QIWI, Netto Pro, Run Pay.

Oricine poate veni cu propriul aport de imaginaţie în a face bine.