La cafeaua de dimineaţă, la gustările de peste zi sau în pacheţul de şcoală, aceste fursecuri cu susan dau energie şi ajung la sufletul celor dragi.

 

Potrivit medicinii tradiționale chineze, susanul este considerat un ingredient din preparatele culinare care încălzeşte. Iarna, când vremea este rece, consumul de alimente care încălzesc ajută la îmbunătățirea circulației și oferă o senzație de căldură. Semințele de susan sunt bogate în calorii și pot contribui la menținerea nivelului de energie.

Ingrediente pentru 1-2 tăvi

1 ou

100 g zahăr

esenţă de rom

1 vârf linguriţă sare

coaja de la un sfert de lămâie

75 ml ulei

50 ml lapte

300 g făină

½ linguriţă praf de copt

50 g seminţe de susan

Cum să faci biscuiţi cu susan

Baţi oul cu zahărul, 5 minute. Adaugi esenţa de rom, sarea, coaja de lămâie, uleiul, treptat, amestecând continuu. Încorporezei laptele, făina şi praful de copt. Împarţi aluatul obţinut în 2 bucăţi şi întinzi foi potrivite ca grosime.

Formezi biscuiţii cu ajutorul unui inel sau a unui pahar cu gura trecută prin făină. Le transferi într-o tavă tapetată, cu grijă să fie distanţate, le presari cu seminţe de susan şi le dai la cuptor, 20 de minute.

 

 

Distribuie articolul: