Cu toții ne dorim o viață mai bună pentru copiii noștri, iar bogații din Rusia nu fac excepție. Țările din Europa de Vest și SUA sunt principalele destinații de rezidență pentru copiii celor din cercul apropiat al lui Putin, unde beneficiază de educație de elită, un stil de viață luxos și acces la rețele globale de afaceri.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, este un critic vehement al Occidentului, în special după declanșarea războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. Cu toate acestea, fiica sa, Ekaterina, și-a petrecut cea mai mare parte a vieții în SUA și Marea Britanie, scrie tv8.md. 

Aceasta a mers la studii la cele mai prestigioase universități americane și britanice. Acum, Ekaterina și soțul său dețin mai multe proprietăți în UE.

Fiica și fiul purtătorului de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, de asemenea au ales să își ducă viața departe de Rusia. Elizaveta Peskova a învățat în Franța, unde a dus o viață de lux, iar mai târziu chiar a lucrat stagiară în Parlamentul European.

Jurnaliștii de investigație francezi au descoperit că, fiind studentă, fiica purtătorului de cuvânt al lui Putin deținea și un apartament de peste un milion de euro în centrul Parisului.

Chiar și despre fiicele lui Vladimir Putin, Katerina Tikhonova și Maria Voronțova, există dovezi că ar fi locuit perioade lungi de timp în Europa. Fiica cea mare a lui Putin, Maria, a trăit, la rândul său în Olanda, unde s-a și căsătorit cu un localnic.

Roman Abramovici, cunoscut drept unul dintre cei mai apropiați oligarhi ai lui Putin, are șapte copii din două căsnicii, dar niciunul dintre ei nu a învățat și nu și-a petrecut copilăria pe plaiurile natale, alături de copilașii ruși.

Apropo, oligarhii moldoveni tot în țări din UE și-au cumpărat vile, case și apartamente.  Niciunul nu a ales să își investească banii în Rusia.

Distribuie articolul: