Orașul Marbella va amenda turiștii cu 750 de euro pentru urinarea de pe dig sau de pe mal în mare, dar nu și pentru cei care fac acest lucru în apă, au anunțat autoritățile locale.

Consiliul Municipal din Marbella, Spania, a anunțat o amendă de 750 de euro pentru orice „evacuare fiziologică în mare sau pe plajă”, conform cotidianului El Correo. Sursa precizează că recidiva va costa 1500 de euro. Mulți au interpretat greșit această hotărâre ca interzicerea urinării în apă.

Un purtător de cuvânt al Consiliului, contactat de cotidianul britanic The Guardian, a clarificat situația.

Hotărârea municipală nu impune sancţionarea pentru că ai făcut pipi în mare”, a declarat funcționarul.

Într-adevăr, textul reglementează cu privire la eventuale infracţiuni „antisociale pe plajă, aşa cum aceste fapte sunt reglementate în orice spaţiu public, de exemplu pe străzile oraşelor”, a precizat el.

El evocă o eroare de intrepretare şi menționează că interdicţia de a urina în apă îi vizează pe cei care o fac de pe mal sau de pe dig.

Marbella este departe de a fi singurul oraş spaniol care să reglementeze acest tip de lipsă de politețe.

85 de milioane de turiști au vizitat Spania în 2023

La Vigo, în Galicia, persoanele care se fac vinovate de „evacuare fiziologică pe plajă sau în mare” se expun unei amenzi de 750 de euro de pe 15 iunie 2022. La fel stau lucrurile la Malaga, Andaluzia, unde amenda este de 300 de euro.

Această măsură vizează nu doar o asanare a coastelor spaniole, ci şi o îmbunătăţire a confortului milioanelor de turişti cale le vizitează anual. Ea este adoptată adesea împreună cu alte reguli, ca de exemplu interdicţia de a folosi săpun în apa mării sau de a pune prosopul pe un şezlong pentru a-l rezerva întreaga zi.

În fiecare vară, Spania se pregăteşte să primească numeroşi turişti din toate colţurile lumii. În 2023, 85 de milioane de persoane au vizitat Spania, potrivit Institutului Naţional spaniol de statistică.

Distribuie articolul: